Politica, un adevărat blestem. (6).

exploatare2

Voi încerca să explic, încă o dată, modul cum funcţionează gândirea egotică a politicienilor.

Faptul că sunt lacomi, conflictuali, ambiţioşi, violenţi, corupţi, posesivi, dominatori, concurenţiali, a fost repetat de atâtea ori încât aceste noţiuni s-au demonetizat, şi-au pierdut semnificaţia. Va trebui să le conştientizăm, să devenim sensibili faţă de aceste comportamente abuzive, să ne eliberăm de sub presiunea lor.

Pentru accederea la putere, pentru a intra în această competiţie la startul căreia se vor afla oameni capabili să-şi pună toată energia în joc, fără menajamente, fără scrupule, fără reguli, este nevoie de o uriaşă motivaţie, de o uriaşă ambiţie. Aici vorbim de oameni al căror nivel de conştiinţa este foarte scăzut. Aceştia sunt oameni care au acumulat multe frustrări, iar cea mai profundă cauză a frustrărilor este aceea că s-au rupt total de propria interioritate, nu au nici o relaţie conştientă cu aceasta, cu sinele, nici măcar nu-i bănuiesc existenţa.

În lipsa acestei relaţii golul sufletesc va trebui umplut cu ceva, iar mintea preia controlul. Dar mintea în absenţa contra-balansului sufletesc crede că reprezintă „totul” şi vrea totul devenind din ce în ce mai egotică. Educaţia, transmisă ca pe o ştafetă ortavită de la o generaţie la alta, va umple mintea cu dorinţi, obiective, ţeluri, scopuri, pentru a contra-balansa  cumva faptul că în lipsa consistenţei spirituale omul se simte gol, se simte singur. Astfel devin tot mai extrovertiţi, viaţa pierzându-şi sensul vor cauta să se agaţe tot mai mult de „succes”, căutând realizarea în afară.

Când succesul devine scop în sine, acesta te va urmări obsesiv ca umbra, dar trebuie ştiut că succesul vine la pachet cu eşecul. Dorinţa de succes este o proiecţie a ego-ului ce se va realiza(sau nu) undeva în viitor. Aceasta incumbă ambiţie şi teamă de eşec. Lăcomia, teama, ambiţia vor crea o stare de continuă nelinişte, nu vei fi niciodată acolo unde eşti de fapt, vei fi tot timpul cu gândul în altă parte rupt de tine şi de ceilalţi într-o goana permanentă fără sens. Trăind cu ochii pierduţi în zare, se vor pierde minunăţiile aflate la tot pasul, se pierde însăşi VIAŢA. Trăind… Existenţa te răsplăteşte, acesta este adevăratul succes. Nu trebuie să ne procupe succesul sau eşecul, dar trebuie ţinut cont că NIMIC din ceea ce facem nu rămâne fără răspuns din partea  Existenţei, iar răspunsul va fi pe măsură faptelor. Adevărata umbră care ne va urma pretutindeni este aceea a efectelor  faptelor noastre.

Indigenţa trăită în copilărie va accentua această nevoie devenită copleşitoare de succes, de nevoile tot mai mari, tot mai lacome ale ego-ului. Cu acest combustibil, motorul ambiţiei va dudui din plin. Vom deveni tot mai grăbiţi alergând mereu după o himeră, după scopuri aflate la un orizont ce îşi vor păstra distanţa , pe măsură ce obiectivele iluzorii vor fi atnse. Acestia vor trăi mereu „mâine”, un mâine care nu va veni niciodată. Este şi motivul pentru care aceşti oameni până în clipă morţii vor alerga după putere, după avere, după succes… Ei vor amâna mereu să trăiască, să se bucure de singura realitate, aceea a prezentului.

Descoperind „comoara” interioară vom fi liberi de închipuirile, dorinţele, ambitile, lăcomia egoului. Atunci vom trăi succesul în fiecare clipă a vieţii şi nu este  succes mai mare decât acela de a fi LIBER, AUTENTIC, IUBITOR, în armonia minţii cu sufletul, în armonie cu ceilalţi, cu UNIVERSUL. Atunci şi numai atunci vom descoperi RELAŢIA şi RELAŢIONAREA. Vom conlucra, vom colabora respectându-ne unii pe alţii, fiind umani, iubitori vom descoperi paşii iubirii.

RELAŢIA in dragoste, este primul pas, când iubirea se adresează punctual unei persoane. Această iubire este greu de gestionat, dar nu imposibil. De obicei intervine un armistiţiu precar între gardian şi prizonier, aceştia schimbându-şi pe rând rolurile. Din păcate tot egoul este responsabil când ne va sustrage din frumosul joc al dragostei şi va introduce în ecuaţie posesivitatea, suspiciunea, gelozia, dominaţia, exclusivitatea, factori ce vor determina îngrădirea libertăţii celuilalt. Din această clipă relaţia este ratată.

RELAŢIONAREA este pasul următor în care aceşti factori introduşi de ego dispar. Atunci relaţia se apropie de noţiunea de prietenie şi apare relaţionarea, când relaţia devine cu adevărat liberă, este lăsată doar la latitudinea iubirii, nici un alt factor nu intervine pentru a o conturba.

Desigur că relaţionarea poate atinge niveluri tot mai înalte, când vei iubi tot ce te înconjoară, când tot ce intră în contact cu tine înseamnă iubire.

iub uni

În fine există stadiul în care EŞTI IUBIRE, în care nu ai această disponibilitate, EŞTI însăşi iubirea, nu te mai îndrăgosteşti, EŞTI însăşi dragostea. Este vorba despre iubirea COMPASIONALĂ, simplă, spontană, naturală, autentică.

N.B

Aceste câteva articole despre politică şi politicieni , adică despre NOI cei aflaţi pe diferite trepte de conştientizare, vor trebui citite cu mintea/inimă de care tot vorbesc.

Dacă veţi găsi aspecte în care vă veţi regăsi pe Dv. înşivă, sau pe alţii, cu siguranţă că va trebui să FACEŢI CEVA…Dacă nu …nu, dar atunci să nu ne mai lamentăm, să nu mai aducem acuze, să nu ne mai minţim pe noi înşine şi pe ceilalţi, devenind ipocriţi. Ipocrizia este viclenia minciunii.

Reclame
Acest articol a fost publicat în Politikie, România şi drobul de sare și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s