Politica, un adevărat blestem ! (1).

 

 

În spatele oricărei politici stă ambiţia, iar cine vrea cât mai multă putere se va face politician. Din păcate în fiecare din noi se ascunde câte un politician. Ambiţia de a fi mai presus de ceilalţi, mai bogaţi, mai „sfinţi”, mai…este mare.

„Succesele” politicienilor  vor constitui modele de reuşită în viaţă, vor condiţiona noile generaţii să-şi propună ambiţia de a deveni politicieni.

În ciuda faptului că toţi copiii se nasc fără ambiţii, educaţia familială, şcolară şi socială îi vor transforma în oameni ambiţioşi, în viitori politicieni.

Politicienii vor contamina generaţile viitoare, singurele  în măsură să rupă acest cerc vicios. Pentru această situaţie toată lumea este responsabilă în doze diferite. Din fericire politicienii sunt extrem de vulnerabili, întreaga lor putere se sprijină pe umerii noştri, a celor mulţi şi exploataţi de către aceştia…Vestea proastă este că nu suntem conştienţi de această situaţie, de puterea de care dispunem în mod greşit, acceptând să ţinem în spate o şleahtă de corupţi.

Bineânţeles că va trebui să ne creştem copiii în mod inteligent, uman, dincolo de orice discriminare de rasă, de religie, de naţiune, pentru a corecta ceea ce momentan nu suntem capabili să facem noi, eliberarea de sub sisteul socio-politic şi economic actual.

De mii de ani oamenii se ucid între ei pentru nişte teritorii şi în numele unuia sau altuia dintre D-zei, iar instigatorii sunt politicienii si religiile. Pământul nu are graniţe naturale, ele sunt desenate în mod artificial, cum nu există nici o grămadă de D-zei.

O lume naturală în care fiecare lucru va fi aşezat la locul său, în ordinea firească va fi cu graniţe formale, fără războaie, fără foamete, suferinţe, fără înarmări, o lume plină de iubire compasională şi bineânţeles fără politicieni, cauza  principala a răului.

Politica  este un adevărat blestem, sau cel puţin aşa se manifestă, este cauza principală pentru care oamenii trăiesc în suferinţă de milenii. Desigur, că politicienii nu vor să renunţe la privilegii, cu toate că oamenii nu au nevoie de politicieni, din contră. Dacă graniţele devin o demarcaţie formală şi se instaurează un guverne alese după principii meritocrate, de competenţă, problemele omenirii sunt rezolvate. Se pot organiza periodic, examene pentru managementul ţării şi din acel moment putem vorbi despre democraţie.

Până acum fie că vorbim de fascism sau socialism vom constata că aceştia vorbesc în numele grupului, care este mai important decât individul(?!). Cum vine asta? Simplu ! Indivizii care formează grupul îşi pierd individualitatea, devin simple rotiţe ale unui angrenaj social în care ei nu mai contează, în măsura în care sunt doar executanţi docili, altfel intră în conflict cu forţa grupului.  În realitate, ca să te predai în totalitate, nu o poţi face decât în dragoste, în iubire, o altfel de predare este sclavie urmând doar ordine din afară şi rupând orice legătură cu propria interioritate, cu propria individualitate, autenticitate, creativitate.

Individul este apolitic, iar politica depinde doar de oamenii sclavizaţi, dependenţi de grup, care ascultă de ego, sunt interesaţi de securitatea lor, de putere, prestigiu, respectabilitate.

Când renunţă la ego omul devine cu adevărat individ (indivizibil),  adică nu mai depinde de societate. Egoul este un produs social, care se substituie sinelui real, sine necunoscut omului ce se predă ego-ului. În acel moment omul devine gol pe interior umplându-şi fiinţa cu tot felul de obsesii pentru bani, mâncare, băutură, erudiţie, droguri, jocuri, sex, încercând să devină important prin acestea. Marea confuzie este că golul interior este astfel, deoarece nu am descoperit sinele real şi acum în zadar  vom încerca să-l umplem cu altceva. Nu lipsa mâncării, banilor erudiţiei, sexului, generează acest gol, cât UITAREA de sine.

Individul este un OM COMPLET, întreg, dar societatea nu are nevoie de asemenea oameni liberi, puternici ce nu pot fi manipulaţi şi exploataţi.  Acesta este şi motivul pentru care a fost inventată noţiunea de „personalitate”, un surogat al individualităţii. Personalitatea este un concept care funcţionează numai în relaţie cu ceilalţi la care te raportezi, care se bazează pe notorietate. O personalitate este cu atât mai „mare”, mai puternică, cu cât este cunoscută de mai mulţi oameni,  apoi acest fapt generează respectabilitate ce poate fi căpătată prin bani, erudiţie, „sfinţenie”, politică…Din această clipă nu mai putem vorbi de individualitate. Oamenii devin sau îşi doresc să devină personalităţi, parte a grupului. Asta le dă senzaţia de securitate, apartenenţa la o biserica, organizaţie sau partid politic. Făcând parte din mulţime devi din ce în ce mai intereasat de ceilalţi, de imagine, de modele de succes…decât de TINE ca individ. Grupul are dogme, ideologii, credinţe, toate aflate în „minte”. Grupul nu are singura realitate care te poate reprezenta : SUFLET !

Forma supremă a uniformizării persoanei este armata. Ţi se dă o uniformă, eşti tuns standard, o armă şi devi un executant al unor ordine ce nu pot fi comentate. În această clipă militarul nu mai aparţine umanităţii, el este o maşină, un instrument de executat ordine. Crima, samavolnicia,  atrocităţile devin simple ordine ce trebuie executate întocmai şi la timp. Acest fapt se poate petrece deoarece mintea aparţine grupului, doar sufletul este individual şi acesta nu mai operează. Acum poţi ucide, maltrata pe oricine şi primeşti ordine din partea conducătorilor grupului, adică a politicienilor. Te apară legea grupului, o lege arbitrară impusă în mod samavolnic de conducătorii grupurilor, de către politicieni.

Într-o măsură mai mică decât în armata societatea funcţionează la fel, la ordin.

Va continua…

Reclame
Acest articol a fost publicat în Politikie, România şi drobul de sare și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s