Clasa politică…banii…biserica şi „poporul”.

politician 3

banii si biserica 3Suntem în plină dominaţie  clasei politice . Acum să nu creadă nimeni că aceştia ar avea la îndemna cine ştie ce arme secrete, sofisticate, sau mari abilităţi , sau competenţe ?! Nici vorbă. Ei apelează la vechile trucuri verificate şi confirmate timp de mii de ani dintre care se desprind cu precădere :  manipulările, delaţiunea, alianţele murdare, şantajul şi minciuna.
Specia politicienilor, în ciuda faptului că prin tot ceea ce fac se împotrivesc evoluţiei generale, se împotrivesc însăşi naturii, în loc să fie pe cale de extincţie, aceştia, în mod ciudat, proliferează. Este doar o aparenţă întreţinută de puterea dominatoare, pe care şi-o arogă în mod nemeritat, dar care este acceptată încă de către cei mulţi şi nedreptăţiţi de către aceşti politicieni, numărul lor fiind in realitate extrem de redus, dar beneficiând  de o uriaşă mediatizare.

politician1

În urma loviturii de stat din 89’ puterea a fost preluată de eşaloanele inferioare ale sistemului comunist, de securişti şi acoliţii lor. Acestă clasă politică pentru a prelua şi a se menţine la putere a mimat instaurarea unui regim democratic de faţadă în spatele căruia s-au pus bazele unei dictaturi a clasei politice.
Aceştia, în vederea  asigurării  perpetuarii puterii, s-au înconjurat de legi autoreferenţiale prin care întreaga putere să fie acaparată şi preservată. Aliatul de nădejde al acestei clase politice a fost, este şi va mai fi, atâta timp cât acest sistem se va menţine la putere, biserica. Liantul, intermediarul, catalizatorul acestei înţelegeri este „banul”. Atât puterea socio-politico- economică, cât şi cea religioasă ştie că pentru a se menţine la putere, pentru a pune cu botul pe labe o mare mulţime de oameni exploataţi, aceştia trebuie menţinuţi într-o stare de sărăcie, într-o stare materială precară. Biserica în interes propriu a confiscat simţământul religios deturnandu-l de la adevăratele valori. Astfel, a „inventat” păcatul şi pe diavol oferindu-se mai apoi să ne izbăvească de ele(?!). Prin păcat am fost cu toţii puşi într-o oală şi culpabilizaţi pauşal, iar pentru cei mai rebeli oala a fost umplută cu smoală şi pusă la foc mic sub directa supraveghere a diavolilor. Ni s-a spus să îndurăm toate cele pe lumea asta în vederaea unei presupuse fericiri după obştescul nostru sfârşit, adică să dăm vrabia din mâna pentru cioara de pe gard. Desigur, există un păcat foarte mare şi acesta este de a ne refuza dreptul legitim la fericire, aici şi acum. Biserica vine cu un întreg arsenal de moaşte sfinte, de ape sfinţite, de ceremoniale ce cuprind toate evenimentele importante din viaţa unui om şi chiar după moartea acestuia. Toate aceste ceremoniale sunt taxate de către biserică. Mai mult decât atât, în ciuda faptului că pentru enoriaşi propovăduiesc în mod ipocrit renunţarea la bunuri materiale, nu acelaş lucru se petrece cu averile bisericeşti, acestea ajungând la cote alarmant de mari, jenant de mari, neruşinate.

politician2
Clasa politică urmând acelaşi sistem a inventat naţionalismul, fragmentarea omenirii în state şi stătuleţe, mai mari sau mai mici, care se războiesc între ele, unele pentru a le cuceri pe celelalte, iar celelalte pentru a supravieţui. Patria este locul sfânt al naşterii tale, al strămoşilor tăi, vibraţia cu care vei rezona până la moarte, nu un motiv de conflict între aceste spaţii. Politicienii au rolul să ne creeze probleme, conflicte, la fel cum biserica se foloseşte de diavol pentru ca mai apoi să ne izbăvească de el. Nevoia de a ne apara, de a ne ataca unii pe alţii este o nevoie falsă, întreţinută de politicieni prin această fragmentare a omenirii, prin aceată dezbinare mondială, folosind arma patriotismului. Toţi cântăm imnurile ţărilor noastre cu o mâna pe inima şi cu alta pe puşcă şi mai apoi suntem terifiaţi de abominabilele acţiuni armate în urma cărora se pierd vieţi omeneşti?! Şi pentru ce? Pentru cine? Resursele planetei sunt uriaşe, dar ele sunt confiscate de o mâna de psihopaţi care controlează pieţele în vederea stoarcerii cu orice preţ a unor profituri din ce în ce mai mari.

razboi
Cum biserica a confiscat simţământul religios, politicul a confiscat simţământul patriotic, un simţământ fals al ego-ului, simţământ stimulat artificial prin inventarea naţiunilor, surse perpetue de conflicte.

Pactul ruşinos dintre biserică şi politic este pe cât de simplu, pe atât de eficient. Cum indigenţa crează mari vulnerabilităţi, dependenţe şi cum biserica se oferă să le preia prin manipulare psihologică, dar şi contra cost, cum în acelaşi fel procedează şi politicul care generează probleme ca mai apoi să se oferă să le rezolve devenind indispensabil, ambele instituţii îşi dau mâna în vederea atingeri scopurilor comune : exploatrea omenirii în vederea îmbogăţiri. La aceasta se reduce întreaga malversaţiune pusă în scenă de aceste instituţii şi aceasta este cauza suferinţei, războiului, tuturor atrocităţilor, nedreptăţilor, într-un cuvânt… a RĂULUI.

Biserica va capăta din pământurile ţării şi din bugetul celor mulţi suprafeţe de teren şi bani, iar aceasta se oferă să devină agent electoral pentu cine dă mai mult. Este o licitaţie în care cei aflaţi la putere, în acel moment,  sunt cei favorizaţi având posibilitatea pomenilor electorale. La rândul ei biserica se va face luntre şi punte susţinând partidul şi candidaţii care au plătit serviciul electoral. Vedem biserici stramoşeşti pe zidurile cărora sunt pictaţi spre venerare domnitori care au procedat la fel încă din timpuri stravechi, cum vedem şi astăzi biserici noi construite din banii prostimii în care sunt imortalizaţi sponsori…primari sau îmbogăţiţii de peste noaptea conştiinţei. De curând i s-a cântat unui politician acuzat de furt, dar care a promis o donaţie substanţială din banii publici bisericii, celebra cântare evocată la hirotonisirea preoţilor : „ vrednic este” (?!). Să ce? Să fure în continuare?
Au fost, vin , trec şi revin periodic alegerile pentru dreptul acordat unor oameni să ne conducă. Eu mă feresc să spun „destinele”. Destinul este o chestiune individuală şi nu ţine de conjuncturi. Când ţine de conjuncturi nu este un destin asumat, este o frnza-n vânt.
Aceşti foşti, actuali şi viitori conducători sunt o făcătură nereprezentativă nici măcar pentru specia umană. Sunt o specie mutantă, o categorie ce trebuie pusă sub control medical. Şi totuşi se perpetuaza acest sistem egotic, din cauză că în mod inconştient rezonăm cu el. Este un drog aflat în diferite concentraţii. Drogul este ego-ul cu care am fost infestaţi încă de copii devenind astăzi dependenţi . Cei care ne-au infestat şi ne infestează în continuare sunt EDUCATORII noştri. Crima s-a săvârşit în preventoriul familial, mai apoi în cel şcolar şi la urmă este definitivată în cel socio-politic –economic şi religios…

Oamenii vor ieşi la vot să-şi aleagă exploatatorul pe nici un criteriu de valoare. Mergem ca animalul la tăiere cu speranţa ca măcar să nu fim jupuiţi de vii, ca măcar să fim anesteziaţi înainte.
Chiar să nu realizăm toate acestea? Mă îndoiesc. Nu pot crede că o evidenţă atât de prezentă în actualitate, în viaţa fiecăruia să nu o conştientizăm, să nu vedem pădurea de copaci?!
Mă gândeam cum ar fi ca milioanele de votanţi, de condamnaţi să-şi aleagă călăii, să iasă în stradă paşnici, calmi, sereni şi să ceară într-un glas înlăturarea clasei politice, REFUZUL de a mai participa la o mascaradă plătită din banii noştri, REFUZUL de a mai întreţine o clica de hoţi şi pe acoliţii acestora , REFUZUL de a mai fi batjocoriţi şi puşi să ne urâm, să ne furăm unii pe alţii, să supravieţuim , când ar trebui să ne respectăm, să ne iubim, să trăim decent, să fim cu TOŢII…FERICIŢI…?! Mă întrebam şi mă întreb încă…cum ar fi să fim… NORMALI ?!

bucuria vietii

Reclame
Acest articol a fost publicat în Politikie, România şi drobul de sare și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

19 răspunsuri la Clasa politică…banii…biserica şi „poporul”.

 1. Poate că într-o zi vom descoperi că dorinţa de putere cu care ne naştem poate fi îndreptată şi spre propria persoană, cu cât mă stăpânesc mai bine, cu atât mai puternic sunt. A spus-o Goethe cu secole în urmă.

  • calinakimu zice:

   Eu nu cred că dorinţa de putere este înăscută, cum în general nu cred în primatul dorinţei. Cu siguranţă există nevoi, dar acestea sunt necesitati. Problema este că noi nu ne cunoaştem necesitătile reale, că acestea au fost stimulate in mod artificial, multe dintre ele, cele ce ţin de cele 5 simţuri, au fost exacerbate, transformate in surse de plăcere ca scop în sine. În plus acestea au fost limitate la cele de la „prima vedere”, facile, periferice, uşor de stimulat. Relaţia sensivitatii, sezualităţii cu cea a sensibilitatii, ce tine de latura sufleteasca nu funcţionează. Egoul a preluat conducerea blocând accesul la interioritatea noastra.
   In legatura cu ce spunea Goethe…eu vad aşa. Prin a ne stapâni eu înteleg masura în care adevaratul stapân a preluat controlul si adevaratul stapân este sufletul, conştiinta, sinele. Puterea acestui stapân constă in capacitatea de a iubi. Este şi motivul pentru care un înţelept a spus…”Iubeste si fă ce vrei”…Stapânit de puterea iubirii NU poţi face decât bine, nu poţi decât compasiona. Aceasta este ADEVĂRATA şi SINGURA putere.

 2. Admiratie, Caline sau Calino!
  Onu

  • calinakimu zice:

   Mulţumesc cu bucuria de a mă regăsi în câti mai multi semeni. Este începutul unui proces ce trebuie dus pâna la capăt.
   Mă bate gândul sa iniţiem o mişcare pe net, ce se va ocupa de interioritatea noastra, numită …AMOCRAŢIA…puterea iubirii…în care să ne publicăm experienţele, sugestile si eventualele întrebari. Fară lideri, fară ierarhii, fiecare să fie liderul propriei sale constiinţe. Lumea se poate schimba începând din noi înşine. O să ma mai gândesc cum poate deveni funcţionala. Ştiu ca suntem mulţi cei care avem aceasta nevoie reala.
   Calin…

 3. Reblogged this on Madi şi Onu Blog and commented:
  Ca Memento de gandire dialectica.
  Amar, dar benefic!
  Felicitari: bun simt in actiune!
  Onu

  • calinakimu zice:

   Nu am asemenea veleitati encilopediste, o mişcare care a avut rolul ei la vremurile ei…Eu văd o miscare unificatoare a fortelor spirituale, a celor dispuşi să conştientizeze, în aşa fel încât veridicul să capete consistenţă în vederea recuperării echilibrului.

   • Caline, am inteles, de aceea am si agreat ideea, dar crezi ca Mefistofelesul din noi, ne va ingadui o astfel de stare? Ade varul este ca de mine, ma tem cel mai mult!Tu unde locuiesti?
    Eu in Bucuresti!
    Onu

   • calinakimu zice:

    Eu, dupa cum spun pe blog, am parasit Bucurestiul acum 20 de ani si locuiesc in Moldova langa manastirea Neamt.
    Aghiuta din noi este o inventie a bisericii, cum este si ego-ul o malformatie a mintii.
    De starea noastra NUMAI noi suntem raspuzatori. Daca suntem CONSTIENTI, suntem LIBERI.

   • Goethe sa nu fi fost un om liber?

    Onu

   • calinakimu zice:

    Goethe a fost o minte si in special un suflet luminat. Afirmaţia respectivă relatată de Zorin poate era scoasă din context sau poate apartinea „tânarului” Goethe?!.
    Independent de această situaţie…PAREREA mea ramâne. Eu nu cred in autoritatea altuia decât in măsura în care se regăseşte în propria-mi „autoritate”. Este valabilă pentru oricine asemenea atitudine. Filtrul propriei gândiri/inimă este obligatoriu.

   • Zorin e un tip instruit, si chiar daca l-a parafrazat pe Goethe, a facut-o antologic.
    Eu m-am intrebat, , convins ca a fost un spirit liber, ca urmare a cunoasterii pragmatice/aplicate de sine.
    Incerc o lamurire:prin propria-mi „autoritate” intelegi „convingere”?sau discernamant?
    Onu

   • calinakimu zice:

    Discernamant…Convingerile sunt perisabile. Discernamantul este o stare, o atitudine in care judecata este filtrata de mintea/inima…de care tot vorbesc.Mintea fara inima este nefunctionala, sau mai bine zis este contrafacuta de conditionari, prejudecati, educatie…In plus mintea este egotica, are convingerea ca stie, ca judeca, ca este conducatoarea fiintei…EROARE !

   • Sa-i asociem intuitia, instinctul viului.
    Onu

   • calinakimu zice:

    CORECT.
    In masura in care se activeaza mintea, adica intra in contact cu inima, inteligenta se trezeste, o inteligenta profunda in care nu mai exista „alegere”, dubii, confuzii. Din acea clipa STI fara sa sti(?!), este un simtamant, o stare limpede, ca si cum cerurile s-ar fi deschis libere de nori, senine…Asta imi amineste de ce spunea un iluminat…:” Daca ma intreaba cineva daca exista Dumnezeu…nu stiu ce sa-i zic. daca nu ma intreaba…STIU.

   • Ba, Caline, eu stiu, presupun : Energia, forma cea mai subtila de existenta.
    Iar icoana ei, facuta nu de mintea ei este frunza verde.
    Grauntele de clorofila, fiind energia solara, vie, inglobata in viu.
    Si, daca-mi ingadui, am sa-l citez pe Edison, care spune:
    „In timp ce un om creaza o copie a unui fir de iarba, Natura se distreaza pe seama asa zisei lui eruditii stiintifice.”
    Onu

   • calinakimu zice:

    Noi nu ne aflam in competitie cu natura. Este aberant, cu toate ca pretindem cucerirea ei in mod inept. Noi suntem Natura, nu exista schizme decat in mintea noastra. Noi nu putem pretinde decat sa ne ARMONIZAM cu acest TOT din care facem parte indisolubila. Substanta este comuna. Repet…nu suntem in competitie cu nimeni si cu nimic, poate cu proprile neputinte.

   • Ai dreptate, propun sa ne oprim, eu nu agreez sa nu ne armonizam cu ambientul universal in care am aparut.
    Si daca materia este energie in varii forme, de ce, forma ei cea mai subtila/inefabila sa nu fie expresia divinitatii?
    Onu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s