Cunoaşte-te pe tine însuţi. (9).

frumusete

Voi continua insistând pe atitudinea noastră faţă de corp.
Noi plecăm, din vari motive, cu idei pereconcepute faţă de propriul corp, de cum ar trebui să fie acesta pentru a ne fi pe plac. Aceasta din cauză că noi în permanenţă facem comparaţii, suntem într-o veşnică competiţie pe mai multe fronturi cu ceilalţi, competiţie inexistentă cu adevărat.
Corpul este exact aşa cum TREBUIE să fie. Este un dat şi el vine din cauze  care reclamă şi răspunderea noastră, dar acesta este un alt subiect.
Trebuie să plecăm de la o realitate inexorabilă : acest corp este un dar de la D-zeu sau al Existenţei pe care dacă-l vom iubi, adică îl vom respecta şi-l vom îngriji în mod corect, acesta ne va fi un aliat preţios, de nădejde. Dacă nu-l vom iubi acesta va fi neglijat, îl vom privi cu dispreţ, cu regretul că nu este cum am fi vrut să fie, iar prin nepăsare faţă de el acesta va decade. Nu corpul este adevărata noastră problemă, cât mintea care ne crează probleme false, inutile. Dacă vei încerca să le rezolvi nu vei face decât să le adânceşti, să le cronicizezi. Este suficient să realizezi netemeinicia acestor aşa zise probleme.
Priviţi ce se petrece în natură. Nu există nici o floare care să se usuce de invidie că altă floare este mai colorată, mai impozantă, cum nu există nici un animal care să ţină cură de slăbire sau de îngrăşare, pentru a fi mai arătos.
Bucură-te de CUM eşti, de darul primit şi ai grijă de el. Hrăneşte-l corect, odihneşte-l, ai grijă de el din toate punctele de vedere. Acest corp timp de ani buni va funcţiona indiferent de preocupările minţii tale, de dorinţe, conflicte, activităţi, atitudini. Când dormi, când munceşti, când iubeşti el îşi vede de treabă, are grijă să funcţioneze cât mai bine. Dacă îl veţi iubi, corpul va simţi această iubire, va fi modelat de ea, va străluci, va degaja fericire.
Nu uitaţi un fapt : fiecare chip/corp este frumos în mod special, este unic. Renunţaţi la orice comparaţie cu alţii, la modele, la standardele de greutate, înălţime, raportate la un ideal…ireal. Frumuseţea ta va fi vizibilă şi altora în clipa în care o vei accepta. Când tu nu te accepţi, când tu îţi vezi defecte pe care alţii nu le văd, sau pleci urechea la micile răutati spuse de alţii la adresa ta, răutăţi venite din minţi ignorante, atunci auto-blamandu-te îţi vei ascunde frumuseţea. Nimeni n-a reuşit de-alungul vremurilor să definească frumuseţea, să vină cu criterii clare. Aceste criterii se schimbă periodic, sunt ca şi moda, sunt circumstanţiale. “De gustibus non disputandum”…spuneau latinii. Frumuseţea este un criteriu personal, un capriciu dacă vreţi, iar dacă tu nu te accepţi, cum crezi că vei “lasă” să te accepte alţii? Fără să vrei îi vei respinge pe eventualii/ele admiratori/are. Dacă tu nu te iubeşti, cum o vor face alţii? Repet, toate criterile de comparaţie sunt pure invenţii, sunt inadecvate.
Iisus spune : “ Iubeşte-ţi aproapele ca pe ţine însuţi”. EL ŞTIE că omul este egolatru şi mizează pă acest aspect atrăgându-l într-o nevinovată capcană.
Şi totuşi există un criteriu al frumuseţii : cea INTERIOARĂ. Aceasta este singura frumuseţe ce transcede oricare alt criteriu circumstanţial.
Corpul, mai devreme sau mai târziu îşi va pierde tinereţea strălucitoare, asta neînsemnând că acesta va deveni urât. Ridurile senectuţii sunt “cicatricile” experienţelor trăite, luptelor mai mult sau mai puţin reale, uzura trecerii prin timp.

Persistă o confuzie regretabilă generatoare de prejudecăţi, aceea că “viaţa” este considerată sinonimă cu tinereţea(?!). Este o aiureală toatală. Senectutea are proprile virtuţi incomparabile, ca de altfel orice vârstă. Un corp ajuns la senectute a trăit multe experienţe, a muncit, a iubit, şi poate s-a înţelepţit.
Fiecare etapă a existenţei are frumuseţea ei. Această afirmaţie nu este banală, este bazată pe realitate…TRĂIŢI-O !
Nu uitaţi că adevărata frumuseţe este interioară, de acolo vine lumina pe care o putem regăsi reflectată în strălucirea ochilor. Păstraţi această lumina vie să va lumineze si să lumineze. De acolo, din străfundul fiinitei noastre vine lumina ce va inrupe în afară, este o energie subtilă copleşitoare.
Frumuseţea unei figuri armonioase, a unui corp “lucrat” este trecătoare, nu are lumină, dacă aceasta nu inrupe dintr-un suflet ce şi-a cunoscut frumuseţea. Frumuseţea de moment apare şi dispare în timp, este fără rădăcini.
Căutaţi-vă rădăcinile nepieritoare ale frumuseţii în propriul trup şi veţi fi una cu FRUMUSEŢEA.
Această frumuseţe interioară este REALĂ şi ce este real…este ETERN.
Va continua…

Reclame
Acest articol a fost publicat în Multiversuri spirituale și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Cunoaşte-te pe tine însuţi. (9).

  1. Definitely encouraging… Thank you!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s