Cunoaşte-te pe tine însuţi. (3).

cunoaste7Este un îndemn milenar care trebuie să înceapă de la cunoaşterea corpului, acestui vehicol care timp de ani buni ne serveşte cu smerenie, de cele mai multe ori tratat cu dispreţ, cu nepăsare, cu o lipsă de respect condamnabilă.
Bunii meseriaşi, specialişti dedicaţi profesiunii lor, fie că sunt ceasornicari, mecanici, medici sau aviatori, pot să pună un diagnostic précis asupra modului de funcţionare, observând simptomele, ascultând ticăitul ceasului, cum toarce motorul sau cum bate inima… La fel şi corpul nostru ne transmite continuu informaţii precise asupra stării sale de funcţionare, informaţii care de cele mai multe ori nu stârnesc nici un ecou asupra percepţiei noastre. Pur şi simplu nu ştim şi nici nu ne interesează ce se petrece în corpul nostru, suntem străini faţă de el.
Oamenii de ştiinţă cu mulţi ani în urmă au stabilit că orice îmbolnăvire corpul o semnalează cu 6 luni înainte de a se manifesta. Noi devenim conştienţi de boală doar atunci când aceasta se manifestă activ, iar în unele cazuri aflăm de acesta în urma efectuării unor analize medicale. Orice modificare a bunei funcţionari a organismului apare cu 6 luni înainte de a fi sesizată,  prin schimbări ce apar în câmpul bioenergetic al corpului. Tratate în acel stadiu bolile nu se vor mai manifesta în corpul fizic.
Romanii încă de acum 2000 de ani spuneau : “Veniente ocurite morbo”…întâmpină boala înainte de a se ivi…asta înseamnă că ei cunoaşteau, erau conştienţi de modul cum apare boala.
Sunt nenumărate poveşti cu acei oameni ce-şi declarau moartea cu mult înainte de a se petrece, oameni ce se aflau într-un contact nemijlocit cu bioenergia lor, simţind când energia vitală începe să se restrângă.
Corpul nostru ne spune clipă de clipă o mulţime de informaţii de care prin cultivarea sensibilităţii putem deveni conştienţi. Însă mintea noastră se află prinsă în plasa gândurilor ce nu ne dau pace nici o clipă, o minte formată de societate ce va intra în conflict cu propriul corp ce aparţine naturalului, naturii. Noi suntem concentraţi doar asupra minţii, nu asupra semnalelor transmise de corpul nostru. De fapt contactul cu interioritatea noastră se realizează prin inimă, întregul corp gravitând în jurul inimii, soarele constelaţiei corporale. Viaţa începe o dată cu pulsaţia inimii şi se termină o dată cu oprirea acesteia, iar noi va trebui să devenim atenţi să stabilim contactul cu propriul corp începând cu inima.
Pentru aceasta este nevoie de o nouă atitudine faţă de modul cm ne culegem informatile. Astfel va trebui să nu mai plecam urechea la spusele nimănui, nici faţă de cunoştinţele noastre şi nici faţă de ce ne-ar place să credem că se petrece în interioritatea noastră. Va trebui să ascultăm cu toată încrederea vocea inimii, asta înseamnă a fi meditativi, trebuie să ne preocupe modul cum putem deveni funcţionali. Până acum nu suntem astfel…Ne-am reprimat frustrările, am zâmbit când ne venea să urlăm de furie, ne-am reprimat bucurioa, ne-am reţinut râsul năvalnic…ca nu cumva să stârnim suspiciuni, să nu deranjăm. Astfel am devenit schizofrenici, am ajuns să purtăm şi să schimbăm mască după mască în funcţie de interese, să generăm astfel blocaje psihice şi fizice.
Oamenii furioşi mănâncă, fumează şi vorbesc mult, ca efect secundar al furiei reţinute, al furiei nemanifestate, a energiei blocate. Când te reţi să nu plângi, nu vei mai putea să plângi sincer şi nici să razi din inimă. La fel cum a te reţine să râzi, te va împiedica să plângi.
A fi sincer este un risc care merită asumat, fără de care nu veţi fi AUTENTICI, fără de care veţi acumula tensiuni ce vor defula disproporţionat şi impredictibil. În corp există o corespondenţă, un răspuns atunci când suprimăm o emoţie. În plus tot acest gunoi al refulărilor se va ascunde în subconştient de unde ne va înăcri existenţa.
Va trebui, atunci când tensiunile ne exced, să le defulăm fără reţinere. Simţi nevoia să plângi ?…Plângi ! Să razi?…Razi ! Să urli ?…Urlă ! Este drept…anumite reacţii le poţi elibera când eşti singur, mai ales când îţi descarci violenţa. Intră în dormitorul tău şi ia-ţi perna la bătaie, cară-i câţi pumni simţi tu nevoia…care este problema? Descarcă-ţi tensiunile, energiile blocate. Poţi merge în faţa oglinzii şi strâmbă-te, schimonoseşte-te…până te va lua şi pe tine râsul…
Fii sincer cu orice risc. A fi sincer nu înseamnă a jigni pe nimeni, a apostrofa, a violenta după cum îţi vine…Este suficientă perna sau oglinda…acestea suportă…

oglinda2
A fi sincer înseamnă a nu minţi, a nu fi fals, circumstanţial, a te da după cireş, mai ales că aceste atitudini se bazează pe condiţionări căpătate în trecut, pe memoria unor fapte apuse, sau pentru aţi pregăti un viitor “favorabil”.
Nu uita că întreaga ta viaţă se petrece ACUM şi AICI. De ce să fi fals, mincinos, o făcătură ?
De ce să nu fii TU însuţi…AUTENTIC ? Din interes ? Oare există vrun interes mai mare decât acela de a TRĂI din TOT SUFLETUL ?
Va continua…

Reclame
Acest articol a fost publicat în Multiversuri spirituale și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Cunoaşte-te pe tine însuţi. (3).

  1. Complicat. Pentru a fi eu însumi, trebuie să mă cunosc. Atunci de unde îndemnul „gnose teauton”? Din faptul că, din păcate, nu ne cunoaştem. Am vrea să ne cunoaştem. Încercăm. Încercăm din nou, după fiecare eşec. Până se stinge lumina.

    • calinakimu zice:

      Este mai simplu decat pare…Gresala noastra consta in faptul ca incercam sa ne cunoastem apeland doar la ajutorul „interesat” al mintii, o minte egotica construita de catre altii. Noi nu STIM ca avem si alte organe ale cunoasterii. Noi nu suntem NOI…suntem variatiuni ale altora, facaturi ale educatiei…Noi cunoastem …”cunoscutul”…nu cunoastem prin cunoastere directa, fara grila memoriei, fara tiparele, modelele memoriei. Eu tot vorbesc despre mintea/inima…Este un organ ce trebuie sa ni-l dezvoltam, care pentru cei mai multi nu exista decat separat si in plus aflat sub covarsitorul control al mintii. De fapt chiar in aceasta perioada postez articole despre ceea ce cred eu ca ne poate ajuta sa ne descoperim…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s