Exerciţiile privirii…(4).

 

pom

  1. Privirea întregului…

Propuneţi-vă să priviţi ceva anume, un obiect oarecare. Priviţi obiectul fără a acorda atenţie părţilor componente sau materialului din care este făcut. Trebuie doar să fiţi atenţi, conştienţi fără a privi altceva decât ÎNTREGUL.

Orice priviţi încercaţi să-l priviţi ca “întreg”, nu-l fragmentaţi, nu-l împărţiţi în părţile lui componente, priviţi orice obiect ca unitate, FĂRĂ SĂ VA MIŞCAŢI OCHII.

La început puteţi să-l priviţi în toate detalile sale, plimbându-va privirea asupra lui. Apoi brusc opriţi-va privirea asupra lui şi priviţi-l ca pe o UNITATE, ca pe un întreg, fără a ţine cont decât de FORMĂ, nu de material, de substanţă. Forma este spirituală, pe când substanţa este materială.

Puteţi încerca acest exerciţiu privind o persoană, privind-o unitar, integral, nu contează sexul sau culoarea pielii, nu contează decât forma în timp ce NU vă mişcaţi ochii.

Privind în acest fel veţi deveni conştienţi de dv. înşivă. Privind forma ca întreg, nu ca substanţă, nu ca părţi componente, prin faptul că ochii nu se mai mişcă, “privirea” se va îndrepta spre dv. înşivă, devenind astfel conştienţi de VOI .

Această clipă este extrem de valoroasă şi în acelaşi timp extatică, incomparabilă…

oglinda 1

  1. Cercul interior…

Conştiinţa noastră este centrată în spre exterior, aceasta este o realitate. Orice am privi, conştiinţa noastră se îndreaptă în spre obiectul observaţiei, privirea, energia acesteia se extraverteste. Dar asta nu este totul.

Spuneam într-un alt articol despre nevoia de a privi integral, de a nu lasă spaţiu între noi şi obiectul observaţiei noastre, de nevoia de a fi “una”…atât obiectul cât şi subiectul observaţiei. Atunci de fapt…ne vom “vedea” pe noi înşine. Atunci vom fi integrali, energia pe care o îndreptăm în afara noastră observând, se întoarce închizând cercul, întorcându-se la origine. Dacă această energie nu se mai întoarce în noi, atunci vom deveni tot mai goi în interior, tot mai devitalizati. Prin extavertire doar cheltuim, pierdem energie, fără să o mai recuperăm, fără să o mai întoarcem în interior. Aceasta este o învăţătură străveche de care nu mai ţinem cont.

Putem experimenta aceasta în faţa unei oglinzi. Stand în faţa unei oglinzi să ne privim chipul, ochii în oglindă. Este o reflectare a propriului chip, o extravertire. Apoi să inversăm procesul şi să “simţim” că suntem NOI cei priviţi de către chipul din oglindă. Nu mai privim chipul din oglindă…acesta ne priveşte pe noi.

În această clipă se închide cercul energiei, aceasta întorcându-se la sursă… Închiderea completă a cercului energiei se face cu înmagazinarea unei mari energii, o energie pe care nu am recuperate-o până acum niciodată.

Privindu-va în oglindă…voi sunteţi subiectul iar imaginea obiectul. Inversând procesul… subiectul devine chipul din oglindă şi voi deveniţi obiectul. Această schimbare se produce cu o mare cantitate de energie care vă va inunda…o energie care se recuperează.

Aceată intravertire  trebuie învăţată, deoarece până acum eram extravertiti. În acest fel energia se întoarce închizându-se cercul, devenind mai puternici.

In plus, daca nu vom mai da spatiu în care sa se însereze gandul, etichetele, ecranul…vom trai in prezentul atemporal. Subiectul l-am mai discutat.

floare

 

Acest ex. poate fi practicat prvind la un copac, floare, inversând procesul, lăsându-ne priviţi de copac…de floare…O puteţi face cu partenerul(a) dv. privindu-vă în ochi şi reprimând cu iubire energia care se întoarce.

Este un ex. de reîntinerire energetică şi spirituală…

 

 

 

Reclame
Acest articol a fost publicat în Multiversuri spirituale și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la Exerciţiile privirii…(4).

  1. ricamihai13 zice:

    Foarte interesant! Voi încerca acest exercițiu. Contează cînd îl faci ca și moment din zi ? Și cu ce ritmicitate pentru a simți rezultatele?

    • calinakimu zice:

      Nu conteaza in mod expres momentul acestei practici. Mai mult decat atat…a privi integral este un mod de viata, o „stare” a constiintei…este mai mult decat un simplu exercitiu…Important pentru ORICE am face in viata este „seriozitatea”, asta nu presupune nici incrancenare, nici scortosenie…Este vorba mai mult de responsabilitate, de o maturitate serena, acceptand experimentul, descoperirea, jocul, bucuria existentei…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s