Exerciţiile privirii…  (1).

 

soare privit

Realitatea nu trebuie gândită…trebuie privită. Este suficient să oprim procesul gândirii şi realitatea se va revela.

Lumina conştiinţei pentru a ieşi la suprafaţă trebuie să găsească spaţiu de manifestare, un spaţiu “liber”. Acest spatiu este momentan ocupat de filtrul prin care fiecare priveşte lumea, este şi motivul atâtor conflicte, atâtor puncte de vedere diferite. Filtrul este reprezentat de gânduri.

Inreriorul nostru are un “ochi” profund, este ochiul ce poate vedea realitatea aşa cum este. El vede fără să vadă, el vede direct fără filtru, este vederea pură. Pentru aceasta ochii exteriori trebuie închişi, trebuie să “tacă”.

Din păcate oamenii nu îşi propun să vadă, ei doar privesc, nu văd frumuseţea pe care ochiul interior le-o dezvăluie în mod natural.

Pentru început va trebui ca stând cu ochii închişi să vedem “prin” ei. Vom vedea întunericul, este ca şi cum venind de la lumina într-o încăpere timp de câteva minute vom fi ca şi orbi. Uşor, uşor ne vom obişnui şi insistând, adică adincincindu-ne în meditaţie, care înseamnă observaţie fără gânduri, vom ajunge la SURSĂ. Întunericul va dispărea făcând loc luminii, o lumina calitativ superioară, de o frumuseţe inimaginabilă.

Să vedem alte câteva exerciţii…

 1. Privitul soarelui.

Exerciţiul se practică dimineaţa devreme când soarele nu este greu de privit. Priviţi-l cu intensitate încercând să absorbiţi cât mai multă energie. Lăsaţi-va scăldaţi în lumina lui…

Cu timpul va fi de ajuns să va închideţi pleopele şi veţi vedea sorele cu ochii închişi.

Acum puteţi să meditaţi asupra corespondentului soarelui exterior… cel interior.

Primul semn al descoperiri soarelui interior va fi o energie debordantă care va va exceda.

Veţi descoperi adevărata comoară interioară ce nu poate fi influenţată de circumstanţele exterioare, indiferent de natura lor. Pe lângă bogăţia interioară, orice altceva va pare sărac. Veţi fi eliberaţi de teamă, de îndoială, de confuzie.

luna provit

 1. Privitul lunii…

Se ştie de influenţa puternică a lunii pline, o influenţă ocultă asupra conştiinţei noastre…

Încă cu 5 zile înainte de prima noapte cu luna plină…”aşteptaţi” în fiecare noapte timp de o ora să se petreacă ceva. Apoi, când vine noaptea cu luna plină aşteptaţi 2 ore…A aştepta înseamnă a nu face nimic, doar trebuie să fiţi “prezenţi”, trebuie să fiţi pregătiţi, gata să se petreacă ceva. Nu ştiţi ce şi nici nu trebuie să va imaginaţi ceva. Dacă se “întâmplă”, trebuie să priviţi întâmplarea cu calm, fără a considera că a fost o “realizare” şi să aşteptaţi în continuare. Dacă nu se petrece nimic, nu este nimic, nu trebuie să fiţi frustraţi, fiţi recunoscători şi atât. Nu vă doriţi şi nu vă imaginaţi nimic.

Se ştie că nopţile cu lună plină sunt o adevărată poartă spre lumea de “dincolo”…

Simţiţi cum lumina lunii se revarsă asupra dv. , cum vă scaldă în lumina ei albă, atât de albă…si blândă.

Va continua…

Reclame
Acest articol a fost publicat în Multiversuri spirituale și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

8 răspunsuri la Exerciţiile privirii…  (1).

 1. ricamihai13 zice:

  Interesant , doar că privitul soarelui ne poate aduce o maculopatie degenerativă, o boală a ochiului și nu cred că v-o doriți. 🙂

  • calinakimu zice:

   Eroare plecata dintr-o prejudecata. Pe acest blog tot ceea ce scriu constituie in cea mai mare masura, practica mea. Acest exercitiu l-am experimentat inca de foarte multa vreme. Este o practica constanta, in ceea ce ma priveste ori de cate ori soarele rasare …bieneanteles cand nu este innorat il privesc in „ochi” si viceversa.
   Daca sufera cineva in prealabil de vreo boala cronica a ochiului (fotofobie)…nu va practica acest exercitiu. Daca este sanatos…fara probleme. Dimineata, in zori, soarele nu este agresiv, nu are putere sa faca decat BINE. Nu ma credeti…nici o problema…Este decizaia dv. , dar pana acum, celor carora le-am recomandat…NU au avut decat BUCURIA acestei practici.
   Este ciudat(sau nu?!) cat de prudenti suntem noi cu lucrurile naturale…si cat de inconstienti cu modul in care acceptam sa respiram aer poluat, sa bem apa otavita, sa mancam alimente burdusite cu tot felul de toxine?! Nu este, cel putin, ciudat…?

   • ricamihai13 zice:

    Nu mă înțelegeți greșit Cred în energia pe care o putem lua de la soare. Cu siguranță ceea ce scrieți ați trăit. Pe de altă parte privitul direct la soare,fără nici un fel de protecție, poate genera leziuni, puteți verifica acest lucru cu medici de specialitate.

 2. calinakimu zice:

  Eu caut sa „inteleg” pe toata lumea…dar asta nu inseamna sa renunt la INTELEGEREA mea…
  Ca sa fiu mai explicit…In ceea ce ma priveste nu acord credit prea mult medicinii actuale, practicilor alopate si nici „sfaturilor” …”pausale”…pe care medicii le ofera la kg. Mai mult decat atat…EU, TU suntem cei mai buni medici, in ceea ce ne priveste. Daca nu noi…atunci cine?! Cum sa stie un medic mai multe decat SIMT eu?! Aaaa, in caz ca „semnalele” pe care le primesc imi depasesc puterea de intelegere a fenomenului…atunci apelez, CU PRUDENTA la sfatul medicului. Singurele medicamente pe care le consum sunt : propolisul, polenul, pastura, laptisorul de matca(cu prudenta, doar sunt barbat…cred), mierea, legume, fructe si zarzavaturi cultivate de mine…Daca adaug apa de izvor, aerul curat si ambientul natural…cred ca spun totul…Dar nu…mint…ar mai fi si practicile ce tin de viata mea mental/spirituala…
  De ce sa ma intereseze ce spun medicii?
  Priveste soarele in zorii zilei fara nici o protectie suplimentara…in timp ce stai cu piciorele goale in iarba…spalate de roua dimenetii…Credeti-ma…nu este nici un risc …La inceput poate ca „frica” te va face sa-l privesti mai …chioras…Dar usor, usor…vei sta din ce in ce mai mult timp privindu-l, aproape ca nu-ti va veni sa te desparti…vei vedea cata energie, cata iubire degaja acest soare pe care-l consideram un „dat”, ca ceva „normal”…Se va crea intre tine si EL…un culoar auriu stralucitor, cu irizatii multicolore…un tunel in afara timpului…incarcat cu energie benefica, cu o energie pe care numai SORELE ne-o poate da cu o generozitate deplina…

 3. smaranda zice:

  Calin, mi-o trecut romantismul ezoteric. Futui, mai vine ceva dupa aia?

  • calinakimu zice:

   Se spune ca dupa ce „trece” chimia intr-o relatie, apare matematica…adica numai si numai „probleme”.
   Romantismul…tine de sentimente, care tin de emotivitate, care tine de visceral…
   Esoterismul nu are nimic de a face cu acestea…cu toate ca putem regasi „poezia” in tot ceea ce facem…Nimic nu ne impiedica…atata timp cat nu ne „imbatam” cu apa rece…
   Eu cred ca este vorba de altceva…De o etapa in care responsabilizarea, realitatea …sau cum vrei sa-i zici, nu te mai lasa sa visezi frumos…Intotdeauna… si inainte si dupa „futui” este „ceva”…Ce?! Nu depinde decat de TINE.
   N.B
   Din pacate trebuie cam 10-15 zile o sa „dispar de pe blog…Cestiuni arzatoare ma impiedica s-o mai fac. Voi mai posta prin interpusi cateva articole pregatite in ciorna si cam atat. Voi reveni cu subiecte mai practice, ce tin de modul concret in care putem relationa cu noi insine si nu numai…

 4. Mi-KO zice:

  Subiectivizarea practicului pentru niste bitzi pacatosi si auriti de adevar are ca efect…acelasi efect pilduit deja. Restul e …adevar/cale/viata. Ori calare ori pe jos!

  • calinakimu zice:

   Si clare si pe jos…Viata,adevar,cale…fiecare va pleca de unde este, cum este si ce are la dispozitie in ACEL moment. Acestea sunt realitai unice ale fiecaruia si trebuie tratate ca atare. Nici o metoda, nici o cale, nici un exercitiu nu este ACELASI pentru fiecare…Fiecare va avea propriul exercitiu, propria cale, metoda…viata.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s