Lanţul trofic al …nesimţirii.

electric

De vineri de la ora 16 până sâmbătă la ora 19 energia electrică a fost oprită. De ce? D’aia…Nimeni nu se sinchiseşte să-ţi spună, iar dacă întrebi la deranjamente, cei puşi să te informeze, ori mint cu neruşinare, ori nu-ţi răspund.

Am avut experienţa non-comunicării anul trecut când s-a petrecut un fapt similar. Un vecin aflat la vreo 300 de m. de casa mea s-a gândit(şi nu prea) să taie un copac aflat la marginea propietaţii sale. Cum a făcut, cum n-a făcut, a reuşit să rupă firele reţelei electrice, într-un total dispreţ faţă de toată lumea. Bineânţeles că am dat telefon la deranjamente şi aceştia au promis că vor trimite o echipă operativă(?!), echipa care probabil venea din Germania, aceştia ajungând după 3 zile. Faptul că nu erau nemţi a fost deconspirat de modul în care s-au apucat de treaba, cum au lălăit-o şi cum abia după alte 3 zile ne-au racordat la reţea. Asta că să nu mai amintesc de ifosele cu care ne tratau când erau întrebaţi de ce abia se mişcă. Pentru mâncătorii de carne a fost o adevărată apocalipsă. Au trebuit să-şi mănânce provizile de prin congelatoare sau să le dea la câini. Cel ce a provocat toată această situaţie, în  loc să plătească pentru pagubele produse, în loc să primească o amendă care să-l înveţe minte…a dat o damigeană de 20 l. vin de casă, “băieţilor” de la deranjamente şi s-a muşamalizat totul.

Acum  depanătorii, când se vor duce la administraţia locală, să zicem, pentru vreo adeverinţă, acolo vor de de unii ca ei, care-i vor duce cu vorba şi le vor zice, când le va arde buza mai tare…să vină “mâine”…Iar cel care în total dispreţ faţă de ceilalţi, cel ce a tăiat copacul, când îi va fi lumea mai dragă, trecând pe trecerea de pietoni, un altul având un total dispreţ faţă de ceilalţi, îl va spulbera cu maşina.

Astfel reuşim noi oamenii să deschidem şi să închidem lanţul trofic al nesimţirii, care se auto-hrăneşte şi se întreţine prin NESIMŢIRE. Astfel reuşim să ne facem rău unii altora, rău care în final se răsfrânge asupra TUTUROR.

Fiecare dintre cei aflaţi într-o poziţie de care depinde ceva sau cineva, o hârtie, o depanare, un seviciu, o semnătură, atunci când eşti la “mâna” lor, îşi vor defula la rândul lor toate frustrările trăite, când au fost trataţi la fel  de către cei care au fost puşi în situaţia să-i servească.

Interesant este că defectul a fost remediat în timp util pentru jumătatea “bună” a satului, acolo unde trăiesc baştanii şi consilierul satului. Ceilalţi de prin “răspândiri”…pot să aştepte…

În ce ţară trăim?!

În România.

Adică în tara romilor?!

Cu siguranţă !

Reclame
Acest articol a fost publicat în Concepte, România şi drobul de sare și etichetat , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Lanţul trofic al …nesimţirii.

  1. Decenu zice:

    Ei, uite de asta vreau eu (de muuuulta vreme) sa fiu independent energetic. Sa nu depind de altii. Si nici sa aduc profituri unei firme din Germania.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s