Egoul, o realitate…ireală. (4).

cap2

În loc să ne plângem că lucrurile merg din rău în mai rău, va trebui să înţelegem că este nevoie SĂ FACEM ceva. Nimic nu se va schimba de la sine, nici să coboare din cer vreo pronie cerească, şi nici de pe urma vreunei alte binecuvîntări. Atâta timp, cât aşteptăm de la alţii vreo minune, de la vrun D-zeu iubitor, căruia să i se facă milă de neputinţele noastre, de la vrun lider carismatic călare pe calul alb al dreptății, NIMIC nu se va petrece, poate cel mult acest rău se va tot amplifica, dezechilibrele se vor acutiza tot mai mult pietrificandu-ne ego-ul.

Participăm activ, sau pasiv, la o mascaradă de care ar trebui să ne ruşinăm. Toţi cei aflaţi la putere, cei al căror mega-ego este “împlinit”, ne vorbesc despre ce nu avem şi nu vom avea atâta timp cât ne vom lasă manipulaţi, înşelaţi, exploataţi. Politicienii ne vorbesc despre dreptate, justiţie, bunăstare, libertate, democraţie, în timp ce ei discriminează, nedreptăţesc, fură şi exploatează. Religile prin reprezentanții ei, ne vorbesc de iubire, adevăr, morală şi cumpătare, în timp ce aceștia ne dezbină, mint, sunt lacomi, adunând averi tot mai mari în numele… cumpătării(?!).

Părinţii ne educă să răspundem la rău cu şi mai rău, că doar nu suntem mai “proşti”, ne spun să câştigăm toate competițile cu ceilalţi, că viața este o LUPTĂ, adică violență şi TREBUIE să urcăm tot mai sus în ierarhia socială, acolo unde câştigurile materiale sunt tot mai mari.

Profesorii au devenit nişte slujbaşi, fără vocație, ce lupta pentru avantaje personale, ce se formalizează predând cunoştinţe formale, multe dintre ele inutile, moarte, aflate într-o programă şi un sistem educaţional politizat la maxim, prin care copiii să-și piardă definutiv autenticitatea, să devină ușor de înregimentat, de manipulat.

Observăm cum ego-ul s-a multiplicat, în sensul că există şi un ego reprimat, un ”eu” subconştient frustrat. Acest ”eu” este frustrat, ca răspuns al modului cum societatea ne-a împiedicat să fim autentici. Când ne îmbătăm sau ne drogăm(cine o face?!), când visăm, când avem reverii, acest ”eu” oprimat se face simţit. Aici zac toate condamnările noastre de către familie, şcoală şi societate, pentru că nu suntem cum acestea îşi doresc să fim…

Bineânţeles, că există şi ”eul” nostru cel adevărat, SINELE nostru  autentic, la care nu am avut încă acces. Este vorba de ”eul transcendent”, conştiinţa nedivizată.

Dacă primul ”eu”, este social, iar cel de-al doilea, este răspunsul nostru, cel de al treilea, cel adevărat, este…Divin.

De ”ego”…nu avem nevoie, el nu ne este de folos și este nevoie să fie eliminat prin înţelegerea faptului cum se manifestă, a  faptului că însăşi din cauza manifestării acestuia suntem divizaţi, confuzi, violenţi şi lacomi.

Cel de al doilea există din cauza existenţei primului, al egoului, ca răspuns la frustrările generate de acesta.

Observăm cum existenţa este conditionată de ego, care este responsabil pentru toate anormalitaţile existente în lumea relaţilor inter-umane, inter-cosmice şi chiar interioare, cu noi înşine. Este motivul principal pentru care viaţa este considerată o lupta, un veşnic război, o devenire plină de dorinţa de mărire, putere, înavuţire, concurenţă, plătind prin suferinţă, veşnice neâmpliniri, frustrări, lehamite, boală. Trăită astfel…viaţa îşi pierde sensul, devine o corvoadă de care scăpăm doar prin moarte.

Îl căutăm pe D-zeu printre gunoaiele lumii noastre, căutăm adevărul în minciună, frumosul în iluzii, bucuria în meschinării. Şi toate acestea se petrec din cauză că nu ştim nimic despre centrul nostru spiritual, adevăratul EU, acolo unde pe altarul iubirii se săvârseste cea mai mare taină a Universului…taina IUBIRII.

Va continua…

 

Reclame
Acest articol a fost publicat în Multiversuri spirituale și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s