Ce este iubirea ? (3).

intrebare8A ne întreba în mod sincer ”ce este iubirea”(?) s-ar putea să fie periculos. Răspunsul poate fi greu de suportat pentru mulţi dintre cei care trăiesc în afara iubirii, pentru cei care trăiesc aşa cum nu este iubirea, în afara acestei energi sublime. S-ar putea să descopere că n-au iubit niciodată, că n-au simţit încă această trăire plenară, deplină, covârşitoare. S-ar putea să realizeze că nu şi-au iubit niciodată soţul/soţia, copiii, părinţii, prietenii, ca să nu mai vorbesc de semenii lor ”străini”.

Dacă chiar vrem să iubim, va trebui să recunoaştem că frica, gelozia, comparaţia, dependenţa, suferinţa de a nu fi iubit, nimic din toate acestea nu pot coexista cu iubirea.

Noi cunoaştem doar declarativ, doar d.p.d.v. intelectual despre necesitatea iubirii între oameni. Dar , cum nu o cunoaştem cu adevărat şi cum nimeni nu ne poate învaţa ceea ce nu poate fi descoperit decât în mod individual, ne aflăm iar şi iară în stare de confuzie.

Dacă vom aplica “reguli” de iubire, vom deveni poate ceva mai frecventabili, ceva mai îngăduitori, ceva mai controlaţi în manifestări, poate mai puţin violenţi, dar toate acestea nu au nimic de a face cu iubirea.

Lumea noastră este dominată de dorinţă şi plăcere, acestea hrănind şi întărind egoul, fiind în acelaşi timp generatoare de noi şi noi plăceri şi dorinţi. Este un cerc vicios.

În acelaşi timp, sensibilitatea noastră faţă de frumos este “oarbă” fără iubire, este pur cerebrală.

Putem da de pomană, putem fi generoşi, dar fără iubire nu vom cunoaşte mila, compasiunea. Semenii noştri nu de pomană au nevoie, cât au nevoie de iubire. Atunci nu va mai trebui să dăm de pomană, atunci, în lipsa lăcomiei, dorinţei mistuitoare de îmbogăţire, vom compasiona cu suferinţa, cu sărăcia, cu inechitatetea, cu discriminarea, eradicîndu-le.  Ar trebui să ştim, că având iubire,  totul este posibil. Trebuie însă să recunoaştem că nimeni nu ne poate învaţa iubirea. Nu există profesor, guru, carte, religie, ştiinţă, filosofie, conducător spiritual, care să ne înveţe iubirea.

Şi totuşi…şi totuşi…există iubire…

Este nevoie de o devoţiune mistuitoare, pură, fără ţel, fără dorinţă de realizare, de câştig, fără senzualitate. Este nevoie de uitare de sine. Atunci când „căutăm” iubirea avem o idee preconcepută asupra acesteia. Iubirea ne va găsi ea pe noi, va veni asupra noastră răpindu-ne definitiv, atunci când n-o cerşim, atunci când cu inima curată, devoţionali şi smeriţi suntem pregătiţi să apară miracolul.

Frumosul, iubirea, adevărul, realitatea se află în preajma noastră acum şi aici. Totul este la vedere. Iubirea se oferă inimilor capabile s-o primească. Ea nu poate fi răpită, violată, supusă capricilor noastre. Ori te ridici la înălţimea ei să zbori odată cu ea, ori rămâi să viermuieşti prins în smârcurile ego-ului.

Iubirea este atemporală, vie, veşnic proaspătă, este dincolo de minte, ea vieţuieşte doar în sufletul inocent, acolo îşi face ea cuibul, acolo este templul ei.

Ceea ce a căutat din totdeauna omenirea prin sexualitate, adorare, sacrificiu, plăcere, durere, prin orice altceva… acea trăire totală, înălţătoare, nu poate fi aflată decât în urma modului cum va trebui să ne înţelegem pe noi înşine, cum va trebui ca mintea condiţionată să TACĂ, să  lase iubirea s-o cuprindă, s-o îmbrăţişeze…

Nu trebuie să ne lăsăm iluzionaţi de vorbe înălţătoare, de idealuri, de vise…Realitatea întrece orice ideal sau imaginaţie.

În clipa în care vom realiza, că mintea noastră  nu ne poate da nimic mai mult, ba chiar ne împiedică de multe ori să conştientizăm realitatea, în clipa care vom realiza că nu prin vreo metodă, ştiinţă sau religie vom înţelege ce este iubirea, în clipa în care suntem dezarmaţi, vulnerabili, lăuntric tăcuţi, atunci când am cedat, când nu mai căutăm nimic, când nu mai există EGO…atunci există IUBIRE !

Va continua…

Reclame
Acest articol a fost publicat în Multiversuri spirituale și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s