Veghe, somn, vis… (11)

image-4-23
Încheiam ultimul articol spunând că altfel stăteau lucrurile asupra modului cum percepeau lumea spirituală oamenii străvechilor timpuri. Pe atunci iniţiaţii, preoţii, foloseau alte metode asupra cunoaşterii lumilor spirituale pentru cei care aveau vie amintirea existenţei prepămîntene, decât cele ce sunt necesare oamenilor zilelor noastre. Cu mii de ani în urmă oamenii nu aveau nici o îndoială asupra faptului că sufletul lor vine din lumea suprasensibilă în aceasta. Ei trăiau având imaginaţii fantastice, multe dintre ele regăsindu-se în mitologie, în legendele rămase. Oamenii acelor vremuri ştiau că vin în lumea aceasta cu “ceva” ce ţine de lumea suprasensibilă, aveau sentimentul reâncarnarii sufletului în corpul fizic.
În timpurile străvechi oamenii acelor vremuri trebuiau “lămuriţi” că natura înconjurătoare, tot ceea ce există are corespondent spiritual în lumile spirituale. Adică nu numai oamenii vin din lumile spirituale ci şi plantele, animalele, mineralele, tot ceea ce există are acest corespondent. În acele vremuri oamenii nu cunoşteau cum funcţionează legile naturii şi trebuiau lămuriţi că ceea ce trăieşte în ei ca oameni, trăieşte şi în lumea înconjurătoare.
Astăzi este cu totul altfel, este nevoie ca oamenii să-şi aducă aminte de existenţa trăită înainte de a se naşte.
Viaţa omului pe pământ se desfăşoară pe parcursul a trei stări : veghe, somn şi vis. Somnul este în stare de inconştienţă, în mod normal. Asta nu înseamnă că în timpul somnului nu avem trăiri. Noi ne amintim de cele ce se petrec, dar nu în timpul stării de veghe şi de vis. În timpul somnului, ceea ce numim corpul astral şi cel al Eului ies din corpul fizic şi eteric, iar la trezire se întorc în acestea. Ori de câte ori adormim lăsăm în pat tot ce ştim, tot ce-am învăţat, tot ce-am trăit în stare de veghe. În lumea spirituală în care intrăm odată cu somnul nu mai gândim ca aici în lumea pământească. Dacă în stare de veghe vedem datorită modului cum lumina reflectă totul, cum naşte umbre şi culori, în lumea spirituală lumina este “vie”, mişcătoare, o vieţuim în mod inconştient. Devenim noi înşine o fiinţă din lumina vie, devenim lumină în lumină. Lumina pe care o vieţuim este străbătută de forţe creatoare care acţionează în plante şi animale…Noi ne percepem ca pe un nor luminos. În acelaşi fel îi percepem şi pe ceilalţi.
Aici pe pământ trăim senzaţia de frig sau cald şi avem conştiinţa acestor vueţuiri, stări.
Când în somn ne părăsim corpul fizic vieţuim ca substanţă căldură cosmică.
Atâta timp cât ne limităm la reprezentările pe care le dobândim în lumea pământească, acolo în lumea spirituală nu pricepem nimic. Acolo vom trebui să adoptăm alte conţinuturi ale reprezentărilor. În lumea spirituală vieţuim în lumea iubirii active, ca entitate-iubire într-un cosmos-iubire. Din momentul în care adormim, până ne trezim, vieţuim într-o existenţa-iubire plină de spiritualitate. Dacă voim să pătrundem în aceste lumi spirituale este clar că va trebui să ne creştem capacitatea de iubire, altfel lumea spirituală va fi pentru noi o lume străină. În lumea noastră pământeană iubirea nu este spirituală, este mai mult un impuls de a iubi senzual. Nu ai cum să vieţuieşti conştient în lumea spirituală în care intrăm în fiecare noapte fără a ne dezvoltă capacitatea de a iubi. Această lume va rămâne o taină de nepătruns în lipsa iubirii, iar noi nu ne vom putea cunoaşte propria esenţă, propria fiinţă, aşa cum o vieţuim în stare de somn. De remarcat este faptul că ce lăsăm în pat, corpul fizic şi cel eteric pot fi percepute din afară, de entitatea –lumină. De asemeni putem gândi cu corpul eteric care rămâne în pat, iar dimineaţă corpul-lumina se întoarce şi se întâlneşte cu proprile sale gânduri rămase în corpul eteric şi cel fizic, chiar dacă “noi” nu am fost prezenţi. Interesant este că gândul “cel bun” avut în timpul nopţii când sufletul părăseşte corpul, chiar funcţionează. Adică, în lipsa sufletului mintea este mai inteligentă. Visele apar când se interferează corpul eteric şi cel fizic, cu sufletul care revine în corp.
Deocamdată…atât.

Reclame
Acest articol a fost publicat în Multiversuri spirituale și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s