Pilat din Pont(a)…

779px-Pontius_Pilat_

Văzând ce se întâmplă în lume…luată aşa “en gros”, nu pot să nu constat cum “puterea” politică, oricum s-ar numi ea, adică aceea ce preia frâiele (la noi “frânele”) conducerii societăţii, este profund coruptă. Staţi aşa…nu-mi săriţi în cap….Ştiu că este un truism, dar trebuie plecat de la materialul clientului, aşa încât voi supralicita câteva evidenţe. Politicienii nu vin să conducă destinele celor mulţi în spre prosperitate…Ei vin să se îmbuibe în modul cel mai jalnic, prin furt, trădare, sperjur, manipulare s.a.m.d. Şi acest fapt nu se petrece de azi de ieri…aici şi optimiştii şi pesimiştii trebuie să cadă de acord : aceasta se petrece de când e lumea.  Buuun ! Cel puţin ne-am “liniştit”, nimic nou sub soare. Dar cum eu niciodată, odată trezit, nu m-am întors pe partea cealaltă să-mi continui somnul… hai să vedem  ce mi-a stricat somnul, “cum” de este posibil să se petreacă o astfel de nedreptate ?! Cum de este posibil ca o minoritate a cărei singură “calitate” este o dorinţă URIAŞĂ de putere şi de beneficile acesteia, să ia în stăpânire o masă covărşitor de mare de oameni care se lasă exploataţi cu bună ştiinţă ?!

Este la mijloc vrun miracol ? Tehnicile de manipulare para-meta-mega-voodu-psiho-tronice să aibă asemenea efecte devastatoare încât să paralizeze mulţimi de oameni…?

Să vedem ce spune Iisus despre toate acestea, despre conducătorii lumii acesteia.

Când a fost adus în faţa comandantului roman Pilat, acela ce lua hotărâri finale şi le punea în execuţie, fie ale lui personale, fie ale sinedriului iudeu, Iisus a fost interogat de acesta. Cu siguranţă că Iisus ştia cu cine are de a face… aşa încât a răspuns lapidar întrebărilor “naive” ale comandantului roman. Pilat, ca toţi comandanţii, ca toţi conducătorii politici, exceda de orgoliu şi nu putea accepta ca un “condamnat” să nu-i implore iertarea sau să nu încerce să se apere, să-i câştige bunăvoinţa(?!). Ca argument suprem, acesta îI atrage atenţia lui Iisus că ar face bine să răspundă întrebărilor lui, că “el” are drept de viaţă şi de moarte asupra Lui(?!). Iisus, care nu avea de gând să “dea mărgăritare porcilor”, totuşi îi spune un adevăr profund, pe care cu siguranţă Pilat nici pe acesta  nu-l poate pătrunde.

“_N-ai fi avut nici o putere, dacă nu ţi-ar fi fost… DATĂ!”

Tot Iisus, cu un alt prilej, spune…”Să dăm Cezarului ce este al Cezarului (ce apatrine lumii acesteia) şi lui Dumnezeu ce este al lui Dumnezeu (ce ţine de aparteneţa noastră spirituală la Divinitate)”… referindu-se la obligativitatea de a da biruri Cezarului al cărui chip se afla pe monedele în circulaţie.

Pe de altă parte întreg mesajul Cristic s-a concentrat asupra LIBERTĂŢII şi IUBIRII, care în fond înseamnă unul şi acelaşi fapt, neputând exista una fără cealaltă.. EL niciodată nu s-a dezis de acestea şi a plătit în mod injust această atitudine. Cum de a fost posibilă o asemenea nedrepate a “politicienilor” acelor vremuri, fie ei aparţinând statului roman sau bisericii iudaice? Cum de s-a îngăduit o asemenea blasfemie…să fie crucificată : DREPTATEA, ADEVĂRUL, IUBIREA…? Mulţi s-au întrebat de ce nu a apelat Iisus la “puterile” sala uriaşe  spirituale, care ar fi operat şi în lumea aceasta,  fiind calitativ net superioare ?

Să analizăm…

Voi începe cu interogaţia : de ce nu s-a făcut “scăpat” Iisus?! La fel ca  Socrate, căruia i se propuse-se “fuga” de pedeapsa nedreaptă, Iisus nici nu concepe să se sustragă “datului” lumii acesteia în care el a venit, nu pentru a face dreptate cu “parul”. Dreptatea, adevărul, libertăţile lui Iisus se află în lumea spirituală, pentru acestea a venit… Însăşi construcţia corpului spiritual al Eului…i-o datorăm, dar asta este o altă discuţie. Ce a putut să-i ia lumea asta…Corpul? Da! Atât ! A lăsat pământului ce-i aparţine Pământului şi lui…Dumnezeu ce este al Lui Dumnezeu…

Spune Iisus că “puterea” aceasta care operează în lumea simţurilor materiale, este un “dat”. Adică Pilat, eu, tu, sau altul…primim tot ceea ce avem, începând cu puterea. În fond este vorba de aceiaşi energie UNICĂ, de o apartenentă unică şi care poate fi folosită în deplină libertate. Dacă va fi folosită în scop comun, ea îşi ridică frecvenţa, devine subtilă, este benefică, pozitivă şi se numeşte iubire…compasiune şi va produce bucurie, fericire. Dacă va fi folosită în mod egoist, personal, în vederea câştigului propriu, această energie îşi va coborî frecvenţa , va deveni negativă (nu este vorba de energie electica + sau -, este vorba de “calitate”), va produce suferinţă şi resentimente. Cine a decis “calitatea” energiei primite, acest “dat”? Fiecare dintre noi decidem prin libertatea pe care am primit-o ca ea să devină benefică sau malefică. Bineânţeles că după legea cauzei şi a efectului…vom primi consecinţele faptelor noastre. Generatorul malefic sau benefic suntem NOI înşine, cei cărora ni s-a “dat” această sabie, cu două tăişuri.

Noi am primit şi un “bonus”, potenţialităţi benefice care generează iubire : “talanţii”. Putem să-i folosim, sau să nu-i folosim. Iarăşi libertatea de decizie ne aparţine…

S-ar părea că suntem numai pe “cont propriu” şi aruncaţi în lume. Din fericire nu este aşa. În jurul nostru sunt entităţi spirituale care îşi doresc mai mult decât ne dorim noi înşine să evoluăm, să înţelegem rosturile profunde ale lumii, ele asteapta doar un „semn”  din partea noastra prin care sa ne lăsăm ajutati.

Poate părea “băbească” această interpretare…dar în “fond” aici ajungem, indiferent de modul de interpretare.

Ar mai fi de vorbit despre rolul nostru, al celor mulţi şi exploataţi de către cei ce nu-şi folosesc corect “datul”, dar care nu sunt “ajutaţi” să se îndrepte, să se corijeze. Faptul că-i acceptăm să-şi bată joc de ei şi de noi…denotă că suntem aproape la fel de INCONŞTIENŢI. Ei  ne mai fac un mare rău cu acordul nostru…Toate nedreptăţile, furturile, trădările, suferinţele provocate de către clasele politice conducătoare, nasc sentimente de ura, resentimente viscerale, care ne vulnerabilizează şi mai mult. Manipulările grosolane ale aparatului de propagandă politică prin programe de imbecilizare, prin mijloacele de (dez)informare…nu fac decât să ne vulnerabilizeze. În acest moment manipulările para-meta-psiho-tronice pot avea efect asupra noastră, deoarece ne coboram vibraţia sufletească la nivel malefic, acolo unde rezonam cu aceste manipulări.

În clipa în care vom da lui Dumnezeu ce este al lui Dumnezeu, adică vibraţie sufletească benefică, IUBIRE ŞI COMPASIUNE…Cezarii, oricum s-ar numi ei, din Pont(a), Pu(ţ)in sau mai Mult…vor primi ce este al lor, ce-şi doresc mai mult…Precum Midas care tot ce atingea se prefăcea în aur…şi aceşti conducători tot ce ating să se transforme în bani şi să fie lăsaţi să-şi “mănânce” banii…până s-or satura…Asta se va putea petrece în clipa în care ne vom hotărî să nu le mai facem jocul, să nu ne mai lăsăm exploataţi, încurcând borcanele.

Să dăm cezarilor banii si numai banii ce si-i doresc, câţi or fi de multi… şi noi să ne oprim „restul” …adică… TOTUL. Sa fim stăpâni pe noi si pe munca noastră.

N.B.

Precum Pilat din Pont(a), care se spală pe mâini de orice răspundere, politicienii noştri „primi”… Pontosi, Bocisti, Nastasei şi Văcăroi…se spală pe mâini de răspunderea guvernărilor dezastroase.

Ar fi cazul să ne spălăm pe mâini şi noi… de ei, iar aceştia să spele…Putin(a).

 

Reclame
Acest articol a fost publicat în Politikie, România şi drobul de sare și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s