OM !!!

omMă uit din ce în ce mai scârbit la agitaţia clasei noastre politice, la viermuiala politicienilor în a se poziţiona cât mai confortabil în sondaje  în vederea accederii la PUTERE. Ce miracol, ce minunăţie se află în spatele acestei, aşa zise “puteri”, de este atât de râvnită, pentru care se fac atâtea eforturi, se cheltuiesc sume mari de bani, se duc atâtea lupte mârşave, fără scrupule, fără menajamente? Puterea politică presupune instalarea în fruntea instituţilor statului, a tuturor instituţilor administrative, a unor oameni, care dacă ne luăm după rolul declarat sunt gestionarii, administratorii, managerii acestor instituţii(?!). Ei sunt plătiţi pentru aceste funcţii de către poporul ce-i alege, popor căruia aceşti administratori trebuie să-i dea socoteală pentu fiecare pas făcut în numele  lui.
Amintesc acestea toate, deoarece votanţii, poporul, nu-şi ia în serios rolul de control, de stăpân al ţării, rol ce-l delega politicienilor pentru a le conduce destinele în spre prosperitate. Când politicienii nu-şi îndeplinesc promisiunile , când aceştia îşi trădează menirea de a asigura prosperitate ţării, poporul are dreptul să-i înlocuiască cu alţi politicieni ai altor partide. Din 4 în 4 ani se tot rotesc la putere politicieni care au minţit, au furat şi au trădat poporul suveran. Singura lor sancţiune pentru aceste mârşăvii…este de a mai sta câte un mandat deoparte, sau a reveni la putere prin transferul în partidul câştigător al alegerilor. Partidele nou infintate îşi schimbă doar sigla, ele sunt imediat căpuşate de aceiaşi şi aceiaşi politiceni ce migrează de la un partid la altul, după girueta puterii. Această mascaradă se repetă din 4 în 4 ani. Politicienii, cu rare excepţii, ajung la putere doar pentru a fura. Procuratura nu mai face faţă la mulţimea cazurilor de corupţie în care sunt implicaţi politicienii. Este deja un fapt notoriu.
Puşi în faţa acestui fapt fără echivoc, apare o întrebare aproape de la sine : CE ESTE DE FĂCUT pentru a ieşi din această situaţie inacceptabilă, care se adânceşte de la o zi la alta. Răspunsul este la “mintea cocoşului”, dar calea de realizat este confuză. De ce? În primul rând statul funcţionează pe baza unor principii, aşa zis democratice(doar declarativ) inscripţionate într-o Constituţie împănată cu declaraţii principiale şi mult bla,bla,bla. Să vedem. Democraţie prin definiţie presupune puterea poporului. Această putere se manifestă prin reprezentanţii săi, prin aleşii săi în urmă votului popular. Să vedem ce se petrece “de facto”.
O grupare de oameni cu un interes comun, acela de a se îmbogăţii pe orice cale, se organizează în partide politice, conform Constituţiei făcută de ei şi votată de popor ca “primarul”, confiscă statul cu concept democratic cu tot, acest principiu democratic devenind unul cleptocratic. Odată confiscată puterea urmează căpuşarea tuturor instituţilor statului cu oameni de acelaşi calapod, constituindu-se într-o dictatură a clasei politice, care va alterna la putere şi în opoziţie. Justiţia, servicile secrete , poliţia şi jandarmeria vor fi subordonate politic, servind interesele unei minorităţi politice în detrimentul stăpânului legitim : POPORUL ROMÂN. Iar pentru ca dictatura să se desăvârşească, poporul NU mai poate schimba nimic. Cum Constituţia este făcută de politicieni în folos propriu, pe cale de consecinţă aceştia şi-au securizat interesele : menţinerea sistemului, imposibilitatea înlocuirii acestui sistem decât cu aprobarea expresă a celor implicaţi, adică a politicienilor. Este o contradicţie lipsită de orice moralitate care certifică dictatură politicienilor, ca în oricare altă dictatură sau tiranie din lume.
În această situaţie, aparent fără ieşire, CE ESTE DE FĂCUT ?
Repet…răspunsul este simplu, realizarea lui mai complicată. Simplu, deoarece poporul reprezintă o masă covărşitor mai mare decât clasa politică dictatorială şi susţinătorii ei. Complicat…deoarece clasa politică este strâns unită prin interese comune, care înseamnă posibilitatea de a fura cu legea în mâna şi de supravieţuire care înseamnă frica de judecata poporului în urma fărădelegilor comise.
Poporul este de ajuns să se “unească” în vederea înlăturări acestei clase politice corupte şi aceştia zboară de la putere. Daaar…Aici intervine puterea “reală”(?!) pe care se bazează clasa politică. Nu servicile secrete, justiţia, jandarmii, poliţia sau Constituţia reprezintă “forţa” care menţine la putere acest sistem politic corupt. Nu ! Cum nici faptul că în marea lui majoritate poporul n-ar vedea şi n-ar şti că ţara este jefuită, că ei sunt batjocoriţi şi exploataţi. Nu ! Este clar pentru toată lumea ce se petrece…şi “totuşi” de ce accepam inacceptabilul. În ce rezidă această putere discreţionară a politicienilor ?  Cu mii de ani în urmă latinii, politicieni adevăraţi, adică fără scrupule, spuneau : “Divide et impera”. Dezbină şi stăpâneşte, împiedică ca cei mulţi să se unească, să devină o forţă, la fel cum strategii militari urmăreau să disperseza forţele adversarilor, aceştia devenind mai apoi o pradă uşoară. Astazi, poate mai mult că oricând, aceste tehnici de dezbinare, de abatere a atenţiei de la problemele fundamentale prin manipulari grosolane, beneficiază de aportul unor mijloace extrem de eficiente. Este şi motivul pentru care clasa politică, “sistemul” de pe întreg mapamondul este instalat la putere cu atâta siguranţă de sine. Şi cu toate acestea, această siguranţă ţine de un fir de par…Din nefericire NOI nu “conştientizăm” puterea de care dispunem. Şi aici nu este vorba de puterea fizică, a mulţimii…cât este vorba de puterea singurei forţe reale, a rădăcinii forţei, cea SPIRITUALĂ.
Forţă pe care se bazează politicienii, sistemul, este mas-media. Această se aflându-se aproape în totalitate în mâna politicienilor ce stabilesc programele editoriale  puse în scenă de jurnalişti vânduţi, pentru care deontologia este doar un concept terfelit. Chiar cele care atacă “puterea”, apară “opoziţia”, adică sub o formă sau alta, tot clasa politică. Nu este ciudat cum nici un jurnalist, poate cu excepţia d-lui Moraru, nu întrevede posibilitatea înlăturarea de la conducerea societăţii a clasei politice, a unei clase politice anti-popor ? Această cruntă dezimformare coroborată cu menţinerea în rândul oamenilor a unei gândiri pasive, gândire menţinută de o educaţie iresponsabilă şi prin cultivarea fricii şi a lehamitei sunt cauzele principale prin care o minoritate exploatatoare se menţine la putere subjugând şi trădând o mulţime de oameni incapabilă să-şi valorifice potenţialităţile. Într-o formă sau alta, acest fapt se petrece decând lumea…
Nu întâmplător cei mulţi sunt ţinuţi într-o stare materială şi spirituală precară, într-o dependenţă totală faţă de clasa politică şi a acoliţilor ei.
Când au venit la putere în România, comuniştii au ştiut un lucru simplu,  care sărăcirea şi dependenţa poporului de clasa politică , culminând cu naţionalizarea mijloacelor de producţie şi a propietăţilor, coroborată cu colectivizarea forţată a agriculturii , a dus acest popor în stagiul sclavizarii. Sloganul, cu ”circuit” închis era simplu dar eficient…”Cât are omul podul plin, nu ai ce-i face !”
Priviţi şi cruciti-va ce emisiuni de îndobitocire, de imbecilizare în masă se exhibează obscen pe toate posturile tv . Aproape de necrezut, dacă n-am şti că acestea sunt “încurajate” în vederea scopului propus : sărăcirea spirituală a poporului, alături de cea materială, când trebuie să muncim din ce în ce mai mult pentru tot mai puţin. NU este întâmplător acest proces de îndobitocire, de abatere a atenţiei de la problemele reale ale oamenilor ţinuţi într-o stare materială precară, puşi în situatuia de a se mulţumi cu o supravieţuire lamentabilă, distrugânduli-se capacitatea de a gândi liber, de a fi activi, conştienţi, creativi. În aceste condiţii omul va deveni tot mai puţin OM, va fi o făcătură manipulabilă, bun de exploatat, batjocorit, trădat.
Şi revine obsesiva întrebare…până când? Se spune că până ne va  ajunge cuţitul la os(?!). Dar ce te faci când este vorba de un popor care vine după un sistem comunist în care s-a “obişnuit” să trăiască cu cuţitul la os!? Ce te faci cu un popor care este obişnuit să trăiască cu din ce în ce mai puţin!? Care nu ştie că este OM !?
Va trebui ca fiecare din noi să realizăm necesitatea activării gândirii, dar pentru aceasta este nevoie de o minimă conştientizare…Este un cerc vicios în care ne tot rotim zadarnic.
Şi totuşi, şi totuşi eu cred că este posibil să devenim OAMENI, fapt ce presupune demnitate şi responsabilitate puse sub imperiul iubirii. Ştiu, aceste concepte, ca de altfel toate conceptele generoase, au fost şi sunt cu bună ştiinţă demonetizate, desacralizate… Va trebui să le redescoperim FORŢA pusă în slujba acestei necesităţi strungente : ELIBERAREA !
Altfel…ne pândeşte neantizarea, ura viscerală, resentimentele, invidia, gelozia, toate având că mijloace de exprimare imoralitatea, invectiva, delaţiunea, obscenităţile de tot felul, perversităţile care se vor cimenta în conştiinţa noastră periferică,acolo unde funcţionează doar legea bunului plac, devenită tot mai cuprinzătoare…
Eu nu îndemn la revoltă…îndemn la demnitate, nu îndemn la violenţă, îndemn la IUBIRE, singura “forţă” care va schimba lumea din temelii.
IUBIRE – DEMNITATE – LIBERTATE…toate se regăsesc într-o realitate pe care ne-o refuzăm, aceia de OM !
Om întreg, om inbunatatit, OM aflat pe calea DESĂVÂRŞIRII.
Aşa să ne ajutăm unii pe alţii şi Dumnezeu va fi cu noi…

Reclame
Acest articol a fost publicat în Politikie, România şi drobul de sare și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

14 răspunsuri la OM !!!

 1. Biovivo zice:

  Așa este, soluția salvării României, ca și a întregi planete, este TREZIREA SPIRITUALĂ a majorității alegătorilor. În România, majoritatea votanților este formată din categoria, numită cândva „talpa țării” adică țăranul. Omul din această categorie, a fost însă „modificat genetic” în perioada comunistă a țării, fiind transformat în celebrul „omul nou” prezent în toate cuvântările dictatorului de tristă amintire. Acest om nou era un fel de struzo-cămilă, de fapt un „mutand genetic”, format în perioada lagarului comunist. Mai întâi a fost „colectivizat”, adică i s-a luat pământul cu japca, după care a fost „industrializat”, adică mutat de la țară la oraș unde i s-a repartizat un apartament cu două , trei sau maxim patru camere, funcție de numărul de membrii ai familiei, într-un „bloc” unde individualitatea era complet distrusă. Blocurile au început să apară unul lângă altul, ca ciupercile după ploaie și au format celebrele „cartiere muncitorești”, alcătuind apoi „orașele muncitorești”.Țăranii deveniți muncitori, lucrau în „fabricile și uzinele” industriei românești cu care ne mândream. România devenise dintr-o țară agrară o țară industrială iar „talpa țării” transformată în clasă muncitoare acum era și clasă conducătoare. Formula consacrată era : „clasa muncitoare este clasă conducătoare în care toți sunt proprietari, producători și consumatori, în același timp”. Atunci s-au pus „bazele” corupției de astăzi. Un om ce făcea parte din clasa conducătoare nu fura el își lua acasă o parte din bunurile ce-i aparțineau ca proprietar. Copii și nepoții acestei clase corupte, constituie astăzi baza majorității votanților. Ori, este cunoscut faptul că, părinții sunt „inginerii genetici” ai copiilor lor și îi formează după chipul și asemănarea lor, așa încât educația spirituală „este sublimă dar lipsește cu desăvârșire”. În aceste condiții trezirea spirituală a votanților este destul de dificil de realizat deși nu imposibil. Trezirea spirituală este un proces foarte simplu în esența dar este un proces individual, nu se poate obține în colectiv și de aceea pare dificil. Este posibil însă ca această situație fără ieșire, impusă de actuala dictatură politică să fie tocmai declanșatorul procesului de trezire spirituală a fiecărui votant de astăzi. Hai să privim toate aceste fapte întâmplate și în mod pozitiv. Colectivizarea și apoi industrializarea în masă poate că au pus bazele viziunii holistice asupra lumii pentru cei mulți și de aceea au fost doar etape necesare. Politrucii de astăzi poate că au și ei rolul de a declanșa trezirea spirituală a fiecăruia prin chinul la care supune o populație pe care o crede adormită de ipocrizia discursului lor politic. Și iată cum celebra zicală a „exploziei mămăligii” se pune în aplicare prin revoluția spirituală atât de necesară celui ce se numește OM.

 2. calinakimu zice:

  Explozia spirituala a mamaligii este chiar „ultimul” pas care le ramane taranilor de facut…Eu sper sa nu se ajunga acolo, cu toate ca cerbicia politicienilor de a ne impinge intr-acolo este de-a dreptul inconstienta…
  Trebuie tinut cont de psihologia taranului pentru care meritocatia nu este un concept. Toate treburile de la tara …chiar trebuie facute, vorba „plotonierului” : „intocmai si la timp”…Cu „viata” nu este de joaca. La tara este un timp pemtru arat, cosit, grapat, semanat , prasit, cules…Nu este ca meseria de politician(?!), azi aici, maine in Dubai…aici nu merge cu „mazarichea” dansatore de samba…cu zambetele inepte ale „pontosului” sau cu hahaielile marinerului…La tara, acolo unde se cultiva VIATA si se asigura papica, nu merge cu piruiete stilistice si adusul din condei…

 3. mesager zice:

  Ehhh,la un moment dat isi vor lua seama !Cand iti calci repetat pe constiinta te ia cu rusine…una infioratoare !N-au inteles ei inca,dar Dumnezeu chiar le vede pe toate.Chiar si Parlamentul.Da,pana la urma tot ei isi vor rezolva problema,tot din interior vad eu solutia .Unul ,la inceput doar unul dintre ei tot se va trezi,apoi si altul si altul…Dumnezeu,cum zic oamenii de la tara in fata unei situatii care ne depaseste capacitatea ,,Dumnezeu ” si arata cu degetul in sus..e fantastic ce au facut oamenii simpli dintr-un cuvant si un gest.Aparent e o ineptie,dar …acolo sunt toate raspunsurile,si ei toti stiu asta.Ce risca asa ? Le explodeaza mamaliga !
  Decat sa se umfle tarata …Pai,nu ?! Cum a crescut Parlamentul ?!
  De ce fac astia chestiile astea ?Nu pentru ca le permitem,nu ! Pentru ca ne tinem de promisiune…si ei sunt ai nostrii !Rabdare noastra e singura lor sansa de a creste prin ei insisi.Nu credeti ?!Cum ar putea sa invete ce urata e jecmaneala pe fata daca nu ar putea practica jecmaneala pe fata ?!Daca toata tarasenia asta cu mamaliga nu e un angajament ca nu lasam pe nimeni in urma,eu nu mai stiu ce e .
  Sa le fie cu folos si sa avem incredere si zile frumoase !

 4. calinakimu zice:

  D-zeu, Existenta, sau cum vrem sa-i spunem acestei energii covarsitoare, inteligente…ne-a harazit cea mai mare responsabilitate posibila…LIBERTATEA ! D-zeu, sau Existenta NU intervine peste dorintele noastre. Noi putem alege intre a fi liberi, ceea ce presupune riscuri asumate, sau sclavi, ceea ce presupune doar SCUZE, fara responsabilitati personale, vina fiind doar a altora(?!)…Avem ceea ce semanam. semanam ura, nedreptate, minciuna, violenta…de asta avem parte…Este NORMAL sa fie asa…Pana ce o masa critica nu va INTELEGE ca numai IMPREUNA suntem cu adevarat umani, suntem IUBIRE si pe cale de consecinta aceasta va genera iubire…vom suferi, vom nedreptatii, vom discrimina, exploata, vom fi violenti……

  • mesager zice:

   I-ai cam luat la refec…Si pe unii si pe altii si toate-s una !
   Nu mai zic mai mult.Am zis suficient ca sa intelegi ca ai in mine un prieten,atat cat stiu,atata cat pot,daca iti e de folos bine ,daca nu,imi cer scuze !

   • calinakimu zice:

    N-ai de ce sa te scuzi…In ceea ce ma priveste nu am decat prieteni…iar tu ai fost de la inceput. Avem nevoie unii de altii…poate acum mai mult ca oricand. A ne uni, empatic unii cu altii este esential. Nu exista forta mai mare decat aceea a iubirii. Este insasi existenta, ratiunea de a fi…

 5. mesager zice:

  Multumesc !

 6. calinakimu zice:

  Important este că nu persist in greşeală, tot timpul greşesc alte cuvinte…
  Scuze…din viteză, neatenţie, mă rog…

  • mesager zice:

   Ha-ha , asta a fost tare …mereu sunt altele …bbbuuuunaaaa,buna rau !Daca iti pastrezi tonusul asta degajat si glumet ai mult de castigat.

   • calinakimu zice:

    Eu nu vreau sa „par ” serios, dar tratarea anumitor subiecte, mai ales ca ma adresez unui public eterogen ca perceptie, trebuie s-o fac cat mai riguros. In fond totul este bucurie, veselie, TRAIRE…Cand glumesti, mai ales cu cele „sfinte”…iti sar in cap o multime de oameni ce se identifica cu credintele lor si se simt atacati in mod direct…Trebuie mare atentie pentru a nu leza susceptibilitatile…

 7. Mihai Rotaru zice:

  Domnilor: ar mai fi ceva! Social-media, sala asta de „antrenament” virtuala ,ofera multe insa individul isi va proteja intotdeauna perceptiile si imaginea de sine, cu mult mai multa usurinta si fara prea multe batai de cap. Rar sau foarte rar, rasar si apoi cresc opinii asemanatoare, poate mai degraba complementare.De exemplu, opinia mea poate fi considerata o simpla buruiana:)

  Ps: si eu am lipsa cateva taste pe laptop (le-au scos bebeii) asa ca mai ratez si eu vreo parola, din cauza distantei/timp, uneori supersonice ,cu care protestez pe plasticul nepasator. Duminica placuta!

  • calinakimu zice:

   Este si motivul pentru care incerca sa explic modul cum gandirea este intoxicata de timp, ca trecut si viitor, de modul cum suntem ancorati intr-un trecut mort, de unde enmitem judecati asupra prezentului ?! Este imposibila o asemenea situatie…care „totusi” functioneaza. Cum? PROST ! Este si cauza dezechilibrelor lumii noastre.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s