“Însămânţarea”…act demiurgic…

seminte

Cred că este cazul să vorbesc şi despre sentimentul cu totul special…”demiurgic” al actului “însămânţării”. Chiar dacă nu facem decât oficiul punerii în pământ, totuşi, fără sentimente de mândrie, din contra, de smerenie, realizăm că de noi depinde o viitoare viaţă prin puterea ce-am căpătat-o de a DECIDE ce sămânţa va fi “fericita” aleasă să capete dreptul la existenţă. Actul în sine este important având anumite criterii meritocratice de alegere. Astfel, în primul rând , dacă ne-am propus să mâncăm sănătos vom alege seminţe nemodificate genetic şi rezultate din culturi ce au fost fertilizate cu îngrăşăminte naturale. Nu este simplă această alegere atâta timp cât asupra seminţelor se duc “politici” de exploatare a modului cum se poate câştigă bani din orice. Că ne este pusă în pericol sănătatea?! Şi ce? Avem o industrie farmaceutică ce ne va menţine în viaţă, nu sănătoşi, pe sume mari de bani. Tote corporatile au de câştigat, mai puţin cei mulţi, oamenii, contribuabilii, exploataţii…
Revenind…există surse de aşa zise seminţe nemodificate genetic, autohtone, româneşti…care însă au fost fertilizate artificial… Singura garanţie este să apelăm la modul cum sărăcia poate fi valorificată superior. Încă există şi după cum merg treburile pe la noi  vor mai exista, zone cu oameni săraci ce nu-şi permit să cumpere sămânţă ”şmecherită” şi nici îngrăşăminte chimice. Aceştia au sămânţa “curată”. Ei sunt sursa cea mai credibilă de seminţe…Mai apoi vă puteţi opri sămânţa din recoltele propri.
Urmează un alt criteriu de alegere : sămânţa sănătoasă şi mai mare, ca aspect. Cele “pătate”, sparte, mici, pricăjite, nu le veţi pune în pământ.
Odată ajunsă în pământ, sămânţa “moare” pentru a RENAŞTE. Este “moartea” de care vorbea Iisus…Va trebui să murim pentru dorinţi iluzorii, prejudecăţi, vise, trecut , sau viitor şi să ne naştem din nou, liber de toţi şi toate, supuşi unei singure Legi cu caracter universal…IUBIRII.
Astfel dv., micul D-zeu, va decide dreptul la existenţa al viitoarelor plante. Repet, este un sentiment aparte, sentiment ce va “creşte” cu vremea că importanţă. Dacă  în societate meritocraţia nu este încă “înţeleasă”, la dv. acasă ea se poate instaura începând cu faptele aparent simple. Nu există nimic simplu, sau derizoriu. Totul are însemnătatea sa în… TOTALITATEA din care facem parte.

Reclame
Acest articol a fost publicat în Normalogie și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la “Însămânţarea”…act demiurgic…

 1. abisurile zice:

  Intersanta ideea, nu ma gandisem niciodata asa. De-acum incolo insa … Si tot astept sa iasa rosiile si frigul nu-mi da pace… Ca samanta era buna, romaneasca, musai romaneasca. Ca de-aia si dau vina pe frig.

  • calinakimu zice:

   Samanta romaneasca o poti lua de centrele destinate special cultivarii si pastrarii acestora in patrimoniul culturilor autohtone, chiar daca acestea au fost obtinute cu stimulenti neortodoxi. Important este sa nu fie modiicate genetic (nu sunt) si sa le cultivi ingrasindu-le doar cu ingrasaminte naturale si stropite cu macerate din coada calului si urzica.
   De asemeni…este bine ca aceste seminte sa fie din zone apropiate locului unde vrei sa le cultivi. Atunci vor fi „rezistente” la clima locatiei.
   Adresa acestor centre o gasesti pe net…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s