Cultivarea porumbului şi a fasolei pe ogor.

Pentru gospodăriile individuale care posedă suprafeţe de pământ modice, atât cât este necesar unei familii, porumbul poate fi pus la “cuib”. Între cuiburi se vor lasă cca. 0,70 – 0,80 m. şi se vor pune două boabe de porumb şi trei de fasole de “arac”. Când va creşte strujenul de porumb, fasolea se va urca pe el…Se poate pune porumb pentru floricele şi de mâncat “în lapte”. Bineânţeles că porumbul de “lapte” poate fi lăsat să crească până în toamnă şi folosit la hrana găinilor pe timp de iarnă.

Bineânţeles ca printre porumb se pot pune si cuiburi de dovleci pentru plăcintă.
Urmează, după ce iese din pământ porumbul să fie lăsat cel mai viguros, iar celălat va fi scos şi dat la găini. Urmează prima şi apoi cea de a două praşilă. Dar toate la timpul lor.
Zilele acestea au fost “de foc” pentru “familia” mea. În treacăt fie zis, mai mult pentru mine şi soţie. Am pus cartofii şi porumbul. Urmaează soia şi năutul. Astea toate pe ogor.
Este o oboseală foarte plăcută…Îţi simţi mâinile, picioarele, întregul corp…Săpat, cărat, aplecat, muşuroit… Toate acestea adunate, la sfârşit de zi, după duşul curăţator şi masa binemeritată…somnul este o binecuvântare…Dormi atât de adânc, atât de profund, atât de …dar ce va zic eu?!…Haideţi la ţară…şi toate cuvintele nu fac cât o zi de muncă sub soare, în aer curat, cât o masă binemeritată şi un somn binecuvântat…

 

Reclame
Acest articol a fost publicat în Normalogie, Ogorul și etichetat , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s