“ HRISTOS ESTE VIU !!! “

bright_golden_light_meditation_wu7j

Celebrăm ÎNVIEREA !!!

Această celebrare nu este un prilej de îmbuibare, de paranghelii, de distracţie deşănţată. Este un grav moment de reculegere, de meditaţie profundă. Este momentul în care beneficiand de celebrarea în comun a evenimentului fiind adunaţi cu toţii sub semnul aceleaşi cruci, avem un prilej oferit o dată pe an în care să empatizam cu Iisus, cu Acela care a schimbat prin venirea Sa istoria lumii în mod decisiv în favoarea eliberării omului, evoluţiei sale spirituale prin IUBIRE !
Sacrificiul mielului pascal, sper să fie cât mai curând istorie, o istorie ale unor vremuri apuse. Faptul celebrarii învierii într-o conjunctură supusă unor ritualuri ce nu au nimic comun cu măreţia acestui eveniment, ar trebui să ne facă reticenţi asupra păstrării acestui ritual sălbatic de sacrificare al mieilor.
Fie că vorbim de săptămâna “patimilor”, “mare” sau “luminată”, consacrarea lor în timp, în simboluri calendaristice, are o relevanţă minoră. Misteriul Golgotei nu poate fi cuprins în nici un fel de evenimente sărbătorite punctual. Desigur, este un mod de a celebra acest eveniment, de a ne reuni sub semnul crucii. În rest Iisus Hristos este prezent şi VIU în conştiinţa Lumii şi a fiecăruia dintre noi. Faptul că această realitate o conştientizăm, cu atât mai bine, dar indiferent de ce credem noi, de ce ne imaginăm, EL ESTE PREZENT clipă de clipă prin participarea directă la construirea unui corp spiritual de o sublimă energie spre care tindem să-l realizăm im mod conştient. Prin venirea Sa, EL a deschis o nouă perspectiva zenitală evoluţiei noastre. Urmează ca noi să contribuim la realizarea acestei perspective prin efort propriu. Depăşirea stadiului actual al materialităţii şi pătrunderea în mod conştient în lumea spirituală este următorul şi decisivul pas din perspectiva actuală.
Repet, Iisus este PREZENT, energiile pe care le-a generat venirea sa în lume sunt veşnice, cum veşnice rămân Adevărurile rostite de Cel ce cu Tatăl…UNA este…
Interpretările spuselor şi faptelor Sale sunt nenumărate şi de multe ori având explicaţii contradictorii. Este firesc atâta timp cât El s-a adresat unor oameni cu un nivel de înţelegere atât de diferit, atâta timp cât EL nu a voit decât să se facă înţeles din uriaşa Sa compasiune pentru existenţă în totalitatea ei. Credeţi că vom putea vreodată să înţelegem iubirea Sa ? Singura speranţă ce ne-o dă este prin urarea veşnică şi excepţională…” Să va iubiţi unii pe alţii aşa cum v-am iubit EU.”…
În ceea ce mă priveşte, NU consider că este urare mai mare, mai celestă, mai curată, mai atotcuprinzătoare…ca această prezicere. Da! Este o prezicere. Niciodată Iisus n-ar fi vorbit aiurea, de dragul de a spune ceva în afara realităţilor. Dacă EL ne-o cere…înseamnă că este în putinţa noastră. Şi dacă este în putinţa noastră…înseamnă că putem fii părtaşi la IUBIREA DIVINĂ, la acea iubire cu care ne-a iubit, ne iubeşte şi ne va iubii în vecii vecilor IISUS HRISTOS.
A venit clipa în care am rostit plin de evlavie : “HRISTOS A ÎNVIAT !!!”
Această afirmaţie pentru a nu fi ipocrită, lipsită de sens, un obicei banal…trebuie susţinută de “învierea” noastră.
IISUS ESTE VIU !!!…iar noi “morţi” până nu vom realiza Hristosul în Iisus. Realizarea Hristosului în Iisus este pasul decisiv pe care omenirea va trebui să-l facă pe calea DESĂVÂRŞIRII.
Şi-l va FACE ! Altfel Iisus a venit degeaba şi aşa ceva nu se poate petrece.
HRISTOS A ÎNVIAT ?!… dar VIU A FOST DINTOTDEAUNA…acesta este ADEVĂRUL şi este mai mult decât o speranţa pentru noi TOŢI.
Aştept celebrarea acelei sărbători Pascale în care să putem rosti, plini de smerenie :
HRISTOS NE-A ÎNVIAT !!!

 

 

Reclame
Acest articol a fost publicat în Multiversuri spirituale și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

7 răspunsuri la “ HRISTOS ESTE VIU !!! “

 1. smaranda zice:

  Prin Hristos am inviat!

 2. calinakimu zice:

  Oare?…Ce este „viu” in viata noastra? Ce ne reprezinta? Sacrificiul Altuia?
  Celebrarea lui Hristos trebuie facuta prin fapte, prin gandurile inimii…Noi cum celebram? Prin razboaie, furt, minciuna sau prin sacrificiul mielului Pascal stropit din belsug cu licori bahice ? Faptul ca EL ne-a dat posibilitatea construirii corpului spiritual al Eul-ui Superior, nu inseamna ca noi nu trebuie sa facem nimic. Acest corp spiritual trebuie constientizat, dezvoltat de fiecare dintre noi, trebuie sa-l „meritam”, nu este un „dat” si atat. Pana am devenit ceea ce suntem prin „suflarea de viata”, am cam tot primit, a fost un dat. Odata capatata libertatea de a decide, am luat si povara responsabilitatii pe care n-am prea dus-o bine de a trebuit sacrificiul suprem al lui Iisus. Si sacrificiul suprem nu a fost viata, cum multi cred, sau supliciul Golgotei. Sacrificiul suprem l-a constituit insasi coborarea Hristosului, a lui Dumnezeu in lumea noastra mizerabila, mizerie de care numai NOI suntem raspunzatori. N-am putut duce „libertatea” capatata.
  Repet…constientizarea Hristosului in Iisus este INVIEREA noastra, este potentialitatea pe care trebuie s-o folosim si in care rezida misteriul Golgotei.
  Sa punem „talantul” la treaba, clipa de clipa sa-l inmultim…
  Cred eu ca asta inseamna ” SA INVIEM „.
  Simplul fapt ca traim, ca viermuim, ca ne miscam haotic, somnambulic…nu inseamna ca suntem „VII”.

 3. calinakimu zice:

  „Pleznesc”…este cam mult spus. Ma mentin, as spune eu. Marturisesc cu decenta, ca sunt „fericit”. De ce n-as fii? Aaa, ca sunt atatea si atatea prilejuri de compasiune pentru tot ceea ce se petrece , ca nu poti trece nepasator printre atatea mizerii care ni le facem cu sadism unii altora? Da, este adevarat, dar asta nu inseamna sa ne pierdem serenitatea, pacea launtrica. Luciditatea este starea de normalitate, ca de altfel si „fericirea”. Atunci cand fericirea tine de imprejurari, de capricii, de stari sufletesti, daca vine si pleaca ca o naluca…NU este fericire. Este doar inducerea unor stari, iluzionari, autosugestii…
  Tu esti trista? Da pen’ ce?

 4. smaranda zice:

  🙂 🙂 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s