Destin si evoluţie. (2)

DSCF6664

Pentru a înţelege diferenţa dintre ‘’periferie’’ şi interioritate, este de ajuns să ‘’realizăm ‘’ măsura în care judecăm cu ‘’mintea’’ sau cu ‘’inima’’. Pentru început putem să le considerăm ca organe pur fizice, cu toate că tot ceea ce există ca manifestare fizică are corespondent spiritual.

Vom observa cum atunci cand se iveste o problema, primul fapt este da a ne ‘’concentra’’ mental asupra sa. Fară sa fim constienti, ne vom încrunta intr-un efort vizibil de a găsi o solutie, căutand în minte ceea ce ne poate aduce un avantaj, o scăpare…de la caz la caz. Nici o clipă…nu ‘’simtim’’ nevoia sa apelăm si la alt organ, in afara creerului, că doar de asta este creerul, sa gândească si să găsească soluţii. Aşa o fi ?! Inima, situata intr-o poziţie centrală, faţă de corp este locul pe unde trece sângele, fluxul ce in permanenta duce si aduce informaţia în întregul corp, ţesuturi, organe, celule. Pentru ‘’clarvazători’’, adică pentru acei semeni de-ai nostri care se preocupă cu preponderenţă de lumea ‘’sensibilă’’ a Existenţei, zona inimii reprezintă unul din centrele spirituale de o celestă calitate, aceea a iubirii. Mai există încă mulţi alţi centri, vortexuri cu care intrăm in contact cu energiile cosmice, dar nu este aici momentul să le punem in discuţie. Este important să realizăm că in zona inimii se află un altfel de creier, sediul unei energii spirituale pe care Iisus o considera ‘’sediul’’ comorii adevarate cu care venim si plecăm din lume, în măsura in care realizăm, constientizăm acest fapt. Binîanteles…chiar daca nu constientizam, acolo ramâne acest sediu. Constientizând, nu ne ramâne decât sa-i acordăm creditul, importanţa pe care o are. Pentru aceasta nu este nevoie de vreo operatie pe cord, de hipnoză sau autosugestie. Este suficient, pentru inceput, sa-i acordăm ‘’atenţia’’ cuvenită, fară să-i numarăm pulsaţiile si fară să ne luam tensiunea. Poate sunt plictisitor incercand sa explic cât mai in detaliu aspecte pe care eu le-am experimentat…dar stiu că este nevoie de multa implicare delicată, de pătrundere…fară să atingi, de multă ‘’simţire’’…Este ca si cum mintea, adică aceea ce este constientă de ‘’eu’’, coboară în inimă, la început în sensul propriu…Pur si simplu ‘’uităm’’ de cap, sediul creierului. Lăsam gândul să se propage, să reverbereze in zona inimii. Poate că la inceput…vom fi confuzi, asteptandu-ne la ‘’ceva’’. Nu trebuie sa ne asteptam la nimic, trebuie sa descoperim ‘’misterul’’ inimii ce ni se relevă fără intervenția noastră, fără idei preconcepute. Aventura descoperiri inimii, a interiorității are misterul ei, ce nu poate fi nici măcar imaginat…orice ne-am imagina…nu este ‘’realitatea’’. Lăsați misterul să vă cuprindă, cufundați-va în el… Ceea ce vă pot spune, lăsându-vă plăcerea propriei descoperiri…este un sentimetiment de pace, de liniște, atât de profundă…cum nu aţi mai trăit vreodată. O liniste ce nu are nimic in comun cu linistea ‘’fizică’’, o pace ce nu are nimic in comun cu pacea satisfacției împlinite…

Dar cum nu sunt un ‘’guru’’ si nu am de gând sa convertesc pe nimeni, cum doresc doar să-mi impartasesc experienţele propri…ȘTIIND însa c aceste experienţe pot fi de folos şi altora, cum mi-au fost şi mie, nu voi merge mai departe cu ‘’descoperirile’’, descoperiri ce aparțin fiecăruia in mod particular.
Ce vreau să mai spun este despre unele ‘’efecte’’ ale modului de gândire n inimă. Las la o parte măreția lumii ce vi se va deschide, recunoștința si smerenia ce-o veti simti in faţa nemărginirii,  nemărginire ce , dacă la început se întrezărește doar, devine coplesitoare. Voi face referire doar la apariția unei ‘’sensibilități’’ anume…unei percepţi sporite faţă de TOT, neexistand ‘’semnificativ’’ sau ‘’derizoriu’’, totul având însemnătatea sa. Apoi veți mai căpăta o ‘’durere’’ resimțita fizic chiar…asupra ‘’nedreptăților’’. Dreptate/nedreptate nu vor mai fi judecate in funcție de ‘’nevoile’’, de ‘’interesele’’ dv…Nedreptatea este nedreptate, chiar daca nu aveți nimic de câștigat sau de pierdut. Meschinaria va fi un aspect pe care-l veți depăși…fără să vă doriți expres acest fapt. Vă va ‘’rușina’’ doar gândul meschinariei sau nedreptății si nu veți avea sentimentul dreptății/nedreptății decât în clipa în care veți filtra prin inimă toate trăirile.
Știu că toți aceia care atacă principii de valoare, libertate, dreptate, iubire… trăiesc la periferia existenţei, nu au descoperit ‘’comoara’’ inimii, comoara nepieritoare.
Nu ne ramane decât să le dorim acestor semeni de-ai nostri…constientizare in deplină luciditate…
Desigur, subiectul este amplu si necesită o abordare serioasă, perseverentă si deplină. Vă asigur, atunci când vom ‘’simți’’ comoara inimii, când vom da de gustul nemărginirii…nimic si nimeni nu ne mai poate împiedica să evoluăm, nu de dragul evoluției pentru a ‘’ajunge’’, pentru a ‘’deveni’’, pentru a ‘’câștiga’’ ceva…acestea sunt doar „consecințe”.

Evoluția este a ÎNTREGULUI si aparține TOTALITĂȚII.

 

Reclame
Acest articol a fost publicat în Multiversuri spirituale și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s