Destin si evoluţie. (1)

 

DSCF6664Observăm cât de eterogenă este lumea, câte forme diferite, infinite de manifestare există în Univers şi toate acestea fără să avem pretenţia că putem cuprinde ‘’totul’’. Referindu-ne strict la regnul nostru, la specia noastră, la oameni, constatăm aceiaşi uriaşă diversitate…de unicate. Natura, D-zeu, sau cum vrem să-i zicem, Divinitatea, nu crează duplicate, totul este unic ca formă de manifestare.

Ce observăm cu ochiul liber este că aceste ‘’unicităţi’’ se află pe diferite trepte de evoluţie, au capacităţi fizice, emoţionale şi intelectuale extrem de variate. Unii se remarcă prin potenţarea anumitor calităţi, alţii prin altele. Unii sunt mai ‘’dotaţi’’, alţii mai puţin dotaţi …acest aspect fiind de necontestat. Vedem oameni remarcabili în diferite domenii de activitate, cum vedem oameni lipsiţi de calităţi evidente… Iisus, Acela ce a schimbat şi schimbă întregul mers al evoluţiei într-un sens benefic, amintea în pildele Sale despre talanti, bani, valori cu care oamenii acelor timpuri erau familiarizaţi, spunând că fiecare a primit unul, doi sau mai mulţi talanti. Ce va face însă fiecare cu aceşti talanti primiţi…este ‘’răspunderea’’ fiecăruia pentru care va da seama…Adică, multul sau puţinul primit, are o mai mică însemnătate, important rămâne modul de folosire al acelor talanti. Veţi spune că cel ce a primit mult este avantajat, că banul la ban trage…Talanţii de care aduce vorbire Iisus se află în lumea spirituală a omului, a gândurilor, emotilor, acţiunilor …unde cu cât primeşti mai mult, ai de dat mai mult, ţi se cere mai mult, ai o mai mare responsabilitate. Asta nu înseamnă că dacă ai primit puţin, poţi fi iresponsabil…Poţi pierde şi acel puţin, dacă nu vei şti să-l foloseşti , să-l înmulţeşti. Acesta este sensul, rostul talantului, aptitudinilor, calităţilor primite, de-ai înmulţi.

Aceasta înseamnă EVOLUŢIE,  de care suntem fiecare din noi direct răspunzători. Judecata pentru corecta sau greşita folosire a acestor valori primite… consecinţele gândurilor şi faptelor noastre, consecinte malefice sau benefice, se vor întoarce mai devreme sau mai târziu  împotriva sau in folosul noastru, a celor ce am fost corecţi sau am greşit. În fiecare clipă, în funcţie de gândurile, sentimentele şi acţiunile noastre, ne alcătuim un destin, bun sau rău,  funcţie de calitatea acestor manifestări. Nu suntem pedepsiţi sau premiaţi de vreun D-zeu neandurator sau răzbunător. Suportăm sau ne bucurăm de aceste consecinţe pe drept, iar această dreptate face parte din Legile de funcţionare ale Universului, Legi ce nu sunt interpretabile şi nici negociabile.

Aceste ‘’realităţi’’, pe care Iisus le aduce în faţa omenirii, ca multe altele, vorbind de partea ‘’văzută’’ a demersului sau, au fost şi sunt înţelese de mulţi semeni în decursul vremurilor şi până astăzi.  Însuşi Iisus spunea că mesajul Sau este destinat numai celor ce au ochi şi urechi de ‘’văzut’’ şi ‘’auzit’’, adică acelora care ‘’rezonează’’, cărora mesajul le pătrunde în suflet. Tot el spunea…să nu dăm mărgăritare porcilor…cu alte cuvinte, mesajul sau să nu fie  pus în gura celor nevrednici, a acelora care nu VOR să-şi folosească talantul şi se lasă atraşi de forţele malefice, telurice, neevoluate spiritual. Din păcate, observăm că tot mai mulţi semeni de-ai noştri, din varii motive, educaţie familială şi socială, biserica instituţionalizată, politicieni…sunt atraşi spre existenţa periferică, minimală, ignorând-o pe cea sufletească, zenitală. În repetate rânduri am încercat să explic cum interioritatea noastră, prin ignorare, prin înstrăinare, prin uitare faţă de ea, de sine, rămâne în suferinţă, este împiedicată să-şi folosească talantul primit. Cine o împiedică ? Acea conştiinţa contrafăcută, de împrumut, superficială, construită mental pe scheletul ego-ului aflat în doze diferite de concentraţie, acea sabie cu două tăişuri de care vorbeam, în care un tăiş ne-a dat individualitate şi celălat tăiş ne-a izolat devenind egolatrii. Iisus ‘’toceşte’’ , anihileaza acest tăiş prin aducerea în lume a celei mai de seama energii integratoare,  IUBIREA !.

Revenind la ‘’misiunea’’ generată de primirea talanţilor, am primit în egală măsură şi abilităţile pentru a ne folosi şi a înmulţi aceşti talanti. Este bineştiut faptul că ‘’inteligenţa’’ corpului primit, nu neaparat a creierului, este inimaginabilă, cu mult peste tot ceea ce ne putem închipui…Şi totuşi…ce ne lipseşte, atâta timp cât unii şi-o folosesc, iar alţii nu doresc? Ei bine, am primit pe lângă multe altele, o  calitate  pe care eu aş pune-o alături de cea a iubirii, indisolubil legata de ea…LIBERTATEA. Avem totală libertate de a decide în ceea ce ne priveşte, drumul de urmat. Vrem să încălcăm legile de funcţionare ale Universului, chiar legea iubirii…nici o problema, forţele malefice, cei care rezonează cu dorinţele noastre, ne ajută, ne încurajează chiar. Desigur, responsabilitatea faptelor noastre ne aparţine, ca şi consecinţele acestor fapte  savârsite de noi si de către „ajutoarele” noastre. Aceste consecinţe bune/rele ne vor alcătui destinul, un destin supus Legilor imuabile ale Universului. Prin cele ce ni se vor petrece în viaţă, prin situatile circumstantiale create de gândurile şi faptele NOASTRE…noi vom avea de învăţat sau nu…fapt ce va genera tot destin, după binecunoscuta lege a cauzei şi a efectului. Mai de voie, mai de nevoie…bâjbâind sau păşind hotarat pe o cale luminoasă, evoluţia ne pune pe fiecare pe locul său binemeritat, al unei existenţe în care nu există competivitate, învinşi sau câştigători. Când ‘’cineva’’ urmează sensul evoluţiei este un fapt benefic…întreaga existenţa evoluează se „bucura”, fiind un TOT, în aceiaşi măsură existenţa ‘’suferă’’ când cineva greşeşte sensul… Sunt oameni, care intrând în acord cu ei înşişi şi implicit cu Unitatea din care şi prin care facem parte, cu interioritatea, suferă pentru faptele, pentru suferinţa  din ignoranţa sau boală, a semenilor lor (şi nu numai…). Această calitate supremă a iubirii este COMPASIUNEA.

Va continua…

 

Reclame
Acest articol a fost publicat în Multiversuri spirituale și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Destin si evoluţie. (1)

  1. corcodel zice:

    deci.. deci.. deci.. superb! si cam asa e, ar trebui sa ne lasam condusi mai des de constiinta.. asta ne v-a face implicit mai iubitori fata de ce-i in jurul nostru..

  2. calinakimu zice:

    Asa este…Iubirea vine pe masură ce REALIZĂM substanta comuna din care si prin care facem parte. Atunci ea va depasi starea ei incipienta de iubire de sinele propriu si se va dizolva in Sinele UNIVERSAL. Atunci apare COMPASIUNEA, adevarata iubire. Atunci iubirea nu mai este nici senzuala, nici meschina…este TOTALA si apartine Totalitatii. Nimic nu ne apartine cu adevarat…noua si numai noua…Egoul, egoismul,egolatria, nu lasa iubirea sa ilumineze si in afara nosatra. Suntem ca acele supernove care sfarsesc prin a imploza, asa numite gauri negre…Asta suntem noi, in majoritate, acum…Din nefericire… dar cum nimic nu este pierdut pană in ultimul ceas…ne putem TREZI, este la indemana fiecaruia dintre noi…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s