La aşa ‘’cultură’’…aşa Mazăre.

peas Eu, când doresc să dau un exemplu despre decadenţa clasei politice, despre modul impardonabil cum pot ajunge în funcţii de mare demnitate în stat, în administraţie, politicienii care se mai declara şi ‘’ reprezentanţii ‘’ noştri, primul care-mi vine în minte…este Radu Mazăre.

Acesta este cel mai bun şi semnificativ exemplu de decădere morală, de tupeu, corupţie, de oligarh…post decembrist.
Este nesimţirea victorioasă, grobianismul exhibat obscen, mârlănia concupiscentă, natura suportând şi înghesuind nenumărate defecte…într-un singur om.
De-ar fi un muritor de rând şi tot ar fi o mare problema pentru o societate care generează asemenea ipochimene…Dar nu, nu avem nici măcar această prezumţie de eroare genetică. Nu, este primarul unui mare oraş cu ieşire la Marea Neagră, ales şi răs-ales de nenumărate ori.
Cu un asemenea primar, cu un asemenea ‘’ demnitar ‘’…fuga definitivă din ţară nu mai este o opţiune…este o datorie de onoare faţă de propria demnitate. De ce să nu plece el şi să plecăm noi ? Simplu ! Poporul doreşte să aleagă asemenea specimene, se simte ‘’reprezentat’’ avându-l pe Mazăre în frunte. Nu pot cere unui popor să plece în bejenie de bună voie. Când va voi cu adevărat să fugă din această ţară cancerizată…va fi prea târziu. Mazăre, cu toti ciulinii, urzicile, lobodele si plozii lor…o vor fi părăsit din timp, din clipa în care nu vor mai fi avut ce jefui. Brazilia este o ţară frecventabilă pentru cei bogaţi şi dornici de ’’lambada’’ dansată pe banii românilor .

La aşa ‘’cultură’’…aşa Mazăre .

Reclame
Acest articol a fost publicat în Politikie, România şi drobul de sare și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

7 răspunsuri la La aşa ‘’cultură’’…aşa Mazăre.

 1. Biovivo zice:

  Cultura de „Mazare Radu” în România este un fenomen specific pentru parcursul pe care îl urmează acest popor în drumul către evoluția sa spirituală. La prima vedere pare că aceast Mazăre Radu, este ales de marea majoritate, deși toată lumea știe cum se cumpără această majoritate. La instaurarea comunismului în România, majoritatea se cumpăra cu pistolul la tâmplă, acum se cumpără cu „favoruri” acordate „baronilor locali” și „zaharelul” acordat celor mulți, pe care aleșii lor au grijă să-i țină în sărăcie și mizerie. Soluția, cred că mai curând decât fuga din țară este să încercam în continuare, așa cum faci și tu, și eu și alți semeni ai noștrii, să ajutăm la trezirea spirituală a celor mulți. Înlocuirea lui „Mazare” cu „Tărîte” nu rezolvă nimic, dar înlocuirea sistemului politic cu un sistem meritocratic, poate fi o soluție. Dar această înlocuire nu o văd posibilă fără o trezire spirituală a marii majorități. Nu întâmplător pe timpul comuniștilor erau ponegriți cei ce practicau yoga. Asta o simt și politicienii de astăzi, deși nu o recunosc și de aceea au inițiat campania împotriva postului de televiziune Nașul, singurul rămas apolitic.

 2. calinakimu zice:

  Este o constatare corecta. Asa este. Pisica este in curtea noastra, iar arncatul ei peste gardul vecinului nu este o solutie. Pisica trebuie „ingropata” odata pentru totdeauna. Ca „groparul” se va numi meritocratie sau altcumva, conteaza mai putin atata timp cat criterile de promovare se vor baza pe VALOARE.
  Sistemului ii este teama si de umbra sa…numai de poporul Roman nu. De ce?! Simplu!. Clasa politica, reprezentanta acestui sistem corupt, a reusit sa discrediteze toate conceptele curate, toate criterile de valoare, determinand o lehamite, o scarba devastatoare in randurile cetatenilor. Aceasta stare anihileaza orice atitudine civica transanta.Nu-i vad bine insa cand cutitul va incepe sa patrunda in os. Nu le-o doresc si nu mi-o doresc, cu toate ca acestia fac tot posibilul sa se petreaca acest fapt. Sper sa se trezeasac, pana nu va fi prea tarziu.

 3. Un maimutoi excentric cu impresii de domn educat, o rusine mizerabila!

 4. xaeus zice:

  Nu exista partid sau politician ok.
  Toti sunt sub acelasi ordin.
  Nici nu are rost sa dezbatem astfel de mizerii. Mai bine ne concentram spre lucruri cu adevarat importante.

  • calinakimu zice:

   Asa este xaeus…dar ce ne facem cand NU vedem ideile cu adevarat importante ? Ajungem in situatia de a considera adevaruri importante… : „nevoia” de a ne TREZI din somnul cel de moarte.
   Eu cred ca singura modalitate de constientizare este „activarea gandirii”. In acest sens tot postez articole ce trateaza acest subiect, care in fond trprezinta o sensibilizare a gandirii proprii, o trezire. Oamenii, din nefericire, traiesc in semi-constienta, sub imperiul unei gandiri pasive, permisive, care a preluat controlul. Nu ne mai apartinem, ne instrainam din ce in ce mai mult de NOI insine.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s