Gândirea activă. (6)

image-4-23

Pentru o bună înţelegere a subiectelor tratate, acestea vor trebui citite în ordinea publicării, a numerelor.
Vorbeam ultima dată (5) despre necesitatea dobândirii unei gândirii active, în ciuda faptului că mulţi consideră că prin meditaţie ar trebui să dobândim “tăcerea” minţii. Bun, bun, dar despre ce “minte” este vorba? Despre acea minte “pasivă”, adormită, incontrolabilă, care ne aduce în câmpul atenţiei vrute şi nevrute, care trăieşte din trecut, din trecutul mort resurcitat, de obicei resentimentar, din cadavre vii? Mintea, aşa cum noi o cunoaştem, este o piatră de moară ce macină reprezentări ale simţurilor, sentimente sedimentate ca memorie, cu tot corolarul de trăiri subiective, complexe, refulări…
Va trebui să ne trezim o gândire activă, limpede, să devenim purtătorii unei “forţe”. Gândirea obişnuită este superficială, nu “atinge” nimic, şi aceasta deoarece gândirea obişnuită, “pasivă”, NU este o realitate, este doar o imagine, o reprezentare a simţurilor.
Gândirea, pentru a putea deveni o realitate, trebuie să se activeze, să devină ceva în care să vieţuieşti. Prin activare gândirea se transformă într-un organ “tactil” sufletesc, care ştie că trăieşte într-o fiinţă, că vieţuieşte într-o realitate. Cu acest pas trebuie început {vezi ex.la (5)}, acela în care vei simţi că tu însuţi eşti “gânditorul”. În acea clipă totul se articulează, capătă sens, capeţi forţă interioară, acum o poţi retrage sau o poţi folosi pentru explorarea lumilor spirituale.
Dacă chiar dorim să ne luăm în serios ca fiinţă omenească, va trebui să acceptăm că trebuie să ne transformăm în cu totul altă fiinţă. Aici nu putem opera cu jumătăţi de măsură, cu subterfugii, cu speculaţii. Cât timp ne mulţumim să vieţuim în limitele pe care senzorialitatea omenească ni le pune la dispoziţie, nu vom putea pătrunde în cunoaşterea supra-senzorială, în lumile spirituael, iar activarea gândirii este organul supra-sensibil de explorare.
Să recapitulăm. Avem corpul fizic pe care-l percepem cu organele de simt, avem corpul eteric, care este primul element supra-sensibil al omului, acesta fiind corpul forţelor plăsmuitoare ale omului. O gândire transformată, activă, poate percepe acest corp eteric, la fel cum prin simţuri percepem corpul fizic, gândirea devenind un simt tactil, este adevărat, supra-sensibil. Acesta este primul pas spre lumile spiritual. Acum, având posibilitatea de a intra în lumea reală, putem deosebi autosugestia mistic-închipuită de vieţuirea realităţii spirituale. Suntem pentru prima dată conştienţi cu adevărat de realitate, de cunoaşterea de sine.
Acum intrăm în lumea temporală a sinelui nostru având o imagine clară, un tablou adus în present al întregului nostru trecut, asemănător aceluia avut de oamenii aflaţi în pericol de moarte ce-şi revăd că într-un amplu tablou întreaga lor viaţă trecută. În acele momente de mare intensitate gândirea devine activă sub presiunea evenimentului mortal, forţată de împrejurări. Timpul devine spaţiu, trecutul devine prezent.
Când avem acest tablou cuprinzător al trecutului actualizat mai păstrăm un sentiment al spaţiului, deoarece acestui spaţiu îi lipseşte cea de-a treia dimensiune, el avnd doar două, ca orice tablou. Este deci o cunoaştere imaginativă în două dimensiuni.În fond, ca vieţuire, cea de-a treia dimensiune este inexistentă. Se spune că pentru a pătrunde în lumea spirituală trebuie să descoperi cea de-a patra dimensiune(?!). Mai curând, când trecem din fizic în spiritual, nu apare a patra, cât dispare a treia şi va trebui să acceptam acest fapt ca realitate. În lumea spirituală te întorci la două dimensiuni şi chiar la o singură dimensiune.
Einstain a realizat acest fapt, el , pentru prima dată în lumea ştiinţei vorbind despre spaţiu şi timp…legat, spaţio-temporal.
Când îţi vezi tabloul vieţii, este ca şi cum s-ar petrece în prezent, totul este grandios, nu sunt simple amintiri. Amintirile sunt “bruiate” de sentimente de plăcere/durere din afară, ca reacţii la atitudinea conjuncturală subiectivă a semenilor cu care am relaţionat în trecut.
În acest tablou trăieşti doar ceea ce ai făcut TU, ce ai simţit tu în relaţiile cu ceilalţi.În amintire este invers, din exterior spre interior. Acum este din interior spre exterior, eşti în esenţa vieţii lăuntrice şi aceasta se poate realiza, repet, prin activarea gândirii actual pasive.
După ce am ajuns aici, urmează pasul următor…
Va urma…

Reclame
Acest articol a fost publicat în Multiversuri spirituale și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

4 răspunsuri la Gândirea activă. (6)

 1. xaeus zice:

  Gandirea activa cu adevarat este in stare sa vada dincolo de voal, dincolo de toata propaganda si manipularea ce ni se arunca in ochi. Cateodata lumea mai e trezita de intuitie sau instinct, dar asta se intampla din ce in ce mai rar. Multi au ajuns in halul in care nici daca le-ai arata doi sori pe cer nu ar considera ca-i ceva in neregula.
  Einstein si-a dat seama de ceva in plus fata de multi altii si a permis sa fie transformata asta in una din cele mai mari manipulari facute vreodata. Pacat. Lumea ar fi evoluat mult mai mult daca toata fizica oficiala din ultimii peste 70 de ani nu urmarea o cale intentionat falsa.

  • calinakimu zice:

   Prin activarea gandirii devenim INDEPENDENTI , imuni fata de orice manipulare. Este o cale ce sta la indemana orcui isi doreste cu adevarat aceasta. Este insa o trezire de care multi se tem. O teama funciara de a nu pierde cunoscutul, ala jalnic dar al LUI, care-l demobilizeaza. Inca suntem tributarii unui subconstient in care s-au adunat multe gunoaie, suntem excedati de aceste gunoaie care ne fac tematori, suspiciosi si resentimentari.

 2. Biovivo zice:

  Oamenii au dat multe intelesuri cuvantului regula. In contextul subiectului tratat, tu te referi la normele si legile dupa care vietuim noi oamenii. Este un mod foarte fluid de a ne spune ca tu te supui numai Spiritului. Adica existi si vietuiesti dupa „normele si legile” Spiritului. Chiar daca tie nu iti place cuvantul regula, gasit de oameni, tot te „supui” unei reguli. Cuvantul regula trebuie sa-l reevaluezi in acest context. Problema este ca inca nu suntem constienti toti de asta. Pentru asta, avem nevoie sa trecem de la starea de „oameni obisnuiti” care se supun regulilor create de sinele fals, la starea de „oameni treziti spiritual” care se supun reguli create de Sinele Adevarat, Spiritul. Si tu, ca si mine ,ca si multi semeni, am declansat acest proces al cunoasterii si devenirii, pe care unii l-au simtit mai devreme, altii mai tarziu. Sigur , fiecare aplicam acea „cale unica” pentru a intelege, pana la urma ca suntem „multiversuri”. Acesta ese „scopul” nostru pe Pamant.

 3. calinakimu zice:

  „Regulile” Sinelui Adevarat sunt „conditionalitati” nu reguli. Acelea nu se discuta, nu sunt negociabile, nu au un caracter aleator sau particular, nu pot fi nerespectate. Sunt insasi ratiunea de a te manifesta in lumea spirituala, fac parte din insasi natura ta spirituala, nu poti fi in afara lor. Odata eludate, iesi din lumea spirituala, nu mai poti „functiona” acolo, ceea ce, de fapt, nu se mai poate intampla odata „ajuns” acolo, pe usa din „fata”. Cunoscand aceste conditionalitati ai „devenit” OM INTREG, nu un simplu slujbas supus regulilor.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s