‘’Lumea’’ văzută/nevăzută…de lângă noi.

 

Lumea “cealaltă” sau de „dincolo”…a fost pentru mine o lume “familiară”, o lume de care am ştiut parcă din totdeauna fără spaime sau mirări, fără căderi mistice. Tatăl meu, revenit din puşcăriile comuniste s-a apropiat mult de latura spirituală a existenţei, practicând şi adunând în biblioteca familiei cărţi ce tratau un asemenea subiect. Eu am avut viziuni, decorporalizari şi vise premonitorii în decursul întregii vieţi…şi ce-o mai fi de acum înainte, fără să le consider „excepționale” sau deosebite, cu toate că au avut un impact major in „formarea” mea.

Pe când aveam vreo 16 ani, la puţină vreme de la moartea tatălui meu, eram singur acasă într-o zi de vară călduroasă şi citeam o carte tolănit în pat pe-o parte… Uşa de la cameră, ce dădea spre terasă, era deschisă, iar cealaltă ușă de intrare în camera, era închisă.
Deodată, uşa inchisă începe să se deschidă uşor, ușor… până la jumătate. Am ridicat privirea din carte privind spre ușă şi imaginându-mi că s-a deschis de la curent( ?!) În pragul uşii era un fel de ceaţă, un abur ce se contura din ce în ce mai bine şi pe măsură ce se contura… apărea chipul, imaginea tatălui meu până la jumătatea corpului, privindu-mă cu un zâmbet blând. Ne-am privit unul pe celălalt cu dragoste, un timp greu de estimat…Am realizat că se petrece ceva deosebit şi m-am ridicat din pat, nu atât de speriat, cât de surprins. În acea clipă ceaţa a început să se destrame dispărând cu totul…şi lăsându-mi în suflet o stare de pace, de linişte, de compasiune…

Reclame
Acest articol a fost publicat în Calea mea și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s