Dulăii de pază ai…dictaturii.

caineAsistăm, nu de azi de ieri, la modul cum instituţiile statului puse, plătite,  îndiriguite, să asaneze derapajele puterii, ajunse în mâinile puterii, dau liber dulăilor dictaturii să-şi facă mendrele. Ce se petrece la antena3…nu se petrece de azi, de ieri. Linşajul mediatic este o practică dusă la îndeplinire de către persoane puse în slujba dictaturii de multă vreme, aceştia otrăvind spaţiul mediatic cu o voluptate dementă, în care invectiva, minciuna şi delaţiunea sunt armele predilecte de luptă împotriva tuturor celor ce nu fac parte din ” tabăra ” lor, a dictatorilor. Dar nu sunt dulaii  vinovaţi, nu poţi cere discernământ, echilibru, obiectivitate, într-un cuvânt atitudini normale, unor dezaxaţi. 

Mai mult decât atât, asistăm cum agresivitatea dulăilor de pază ai dictaturii…au mâncat cu fulgi cu tot pe „cățelușii”, aşa zişi apărători ai democraţiei. Acest fapt s-a putut petrece deoarece „câinii de pază ai democraţiei”…păzeau orice altceva numai democraţia nu. Şi aceasta, pentru simplul fapt, că nu aveau ce păzi. Când a fost democraţie în România ? Că jurnaliştii se autodeclarau câinii de pază ai democraţiei, era doar un eufemism, care astăzi se dovedeşte lipsit de orice conţinut. Atacul asupra d-lui Pleşu, atacul asupra justiţiei prin cererile de eliberare a infractorilor, de graţiere a acestora, nesancţionarea furtului intelectual săvârşit de Ponta, de ” prim ” ministrul ţării( ?!), asmuţirea jandarmilor asupra manifestanţilor anti-Roşia Montană sau gazelor de şist, asupra locuitorilor zonelor afectate, toate acestea sunt posibile din cauza faptului că nu există democraţie, separarea puterilor în stat. Toate institutile puse să vegheze împotriva derapajelor, să susţină legalitatea şi drepturile cetăţeneşti, sunt căpuşate, confiscate de o clasa politică dictatorială, de o mână de infractori aroganti.
Jurnaliştii, cei care nu fac parte din aparatul de linşaj, sunt şi ei poziţionaţi…pro un partid, sau alt partid, lăsând loc la interpretare, la dispute aşa zis politice.
Până ce jurnaliştii, adevărații jurnaliști, nu vor trece de partea celor mulţi şi exploataţi, până ce nu vor renunţa să mai plângă cu lacrimi ‘’dulci’’ de crocodil pe umărul poporului, ei dedulcindu-se din sponsorizările unui mogul sau al altui mogul de presă…dulăii de pază ai dictaturii vor ’’hali’’ cu fulgi cu tot, tot ce iese din frontul luptei pentru instaurarea dictaturii.
A ieşi din din front, din disputele pro sau contra faţă de partide, înseamnă a cere înlăturarea de la conducerea României a TUTUROR partidelor. Desigur, nu este uşor, dar altă cale NU există. Cu dulăii nu se poate lupta folosind armele acestora… Păcăleala cu necesitatea existenţei pluripartidismului ca garanţie a democraţiei, s-a dovedit o gogoriţă. Ţara, naţiunile, omenirea în ansamblul ei, trebuie condusă de COMPETENŢA, de PROFESIONIŞTI de VALORI puse sub controlul strict al societăţii. Selectarea acestora se va face prin examene, prin criterii clare de valoare, certificate prin „fapte”. Altfel…orice zbatere, orice dezbatere pe tema modului cum dulăii de pază ai dictaturii sfâşie toate normele de minimă morală, sunt sterile.

N.B.

A face vorbire despre delatori, despre frustraţi, despre non-valorile din prima linie puse de „bunăvoie” să linşeze, să sfâşie, să calce în picioare, să întineze, să-şi defuleze neîmplinirile… nu face decât să deturnăm discuţia de la fondul problemei.

Ei nu sunt decât nişte jalnice slugi ce şi-au găsit stăpânul, ce sunt legaţi unii de alţii cu lanţurile josniciei, al intereselor meschine…Sunt metastazele  unui organism socio-politico-economic… cancerizat.

Reclame
Acest articol a fost publicat în Politikie, România şi drobul de sare și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s