MERITOCRAŢIA…vinul nou trebuie pus în vase noi.

sublima-libertate_357a3143eabc9e

Iisus spunea că nu se poate pune vinul nou în burdufe vechi.

Acest principiu meritocrat nu poate fi susţinut, promovat, aplicat de cei cu minţile şi inimile împietrite, de profitorii sistemului corupt şi nici de adormiţii ţinuţi în viaţă de ‘’aparatele’’organismului…digestie, somn şi sex . Printre ‘’profitorii’’ sistemului, în afară politicienilor şi a camarilei, mai ciugulesc o grămadă de paraziţi…Postacii de pe net, ziariştii, analiştii politici, formatorii de opinie, posturi tv şi ziare. Spunea o ziaristă şi nu numai ea, că poporul nostru uită repede promisiunile neonorate ale politicienilor şi nu-i sancţionează la vot. Oare aşa să fie ?… Nu cred că uită nimeni nimic, dar nu are nici o însemnătate. Politicienii vorbesc vrute şi nevrute fără discernământ, fără responsabilitate, iar în acest sens ei au legiferat iresponsabilitatea declaratilor numindu-le ‘’declaraţii politice’’, declaraţii care nu pot fi sancţionate, ies din sfera legii indiferent de afirmatile făcute. Încep să cred că înafara politicienilor cu probleme psihice, unii politicieni confuzează prin declaraţii abracadabrante spuse intenţionat, generând o stare de năuceală, care mai devreme sau mai târziu scârbeşte electoratul sufocat de lehamite si-l alungă. Politicienii n-au nevoie de mulţi votanţi. Ei sunt mulţumiţi să iasă pentru a vota cei din nucleul dur al partidelor, camarila de partid, câţiva năuci, câţiva pensionari…care-şi împart voturile partidelor ce vor clama mai apoi ‘’victoria’’ zdrobitoare în alegeri, legitimată cu 60-70 sau 80 % …(dintre cei 5 milioane de participanţi la vot).
Un alt ziarist ne povestea că politicienii pot sta liniştiţi, că indiferent ce-ar face, poporul nu reacţionează. Un altul susţinea că nu trebuie să ne îngrijoreze faptul că Ungaria are planuri mari cu pământurile României scoase la mezat, pământuri (pe care ei, maghiarii, au refuzat să le scoată la vânzare în ciuda directivei europene)  că doar nu o să fugă maghiarii cu pământul României în spate să-l ducă în Ungaria( ?!). Adică după ce am înstrăinat tot ce se putea şi nu se putea înstrăina, acum vindem şi pământurile şi bogăţiile subsolului şi nu contează că România rămâne doar pe harta. Din păcate, doar acolo va mai rămâne România, o ţară aparţinând cu „adevărat” europei. Oare ce nume poartă o ţară vândută pe şpagă, jefuită de politicieni şi clanuri mafiote, eviscerată, destructurată, neantizată ? Republica…Europa ?!…Poate Republica Tuturor…
La întrebarea asta ar trebui să răspundă politicienii şi susţinătorii clasei politice, cei care din zori în noapte pun umărul la prăbuşirea ţării, cei care cu o neruşinare egală doar cu dezastrul în care ne aflăm, mai încearcă să ne convingă că negrul este alb, răul este bun şi reformarea sistemului trebuie făcută tot de ei, de politicieni, de sistem. Adică vin nou…în burdufe vechi, putrede.
Halal să va le fie…
N.B.
Tagma ziariştilor, cu mici excepţii, trăieşte bine şi foarte bine din ‘’dezastre’’, nenorociri, crime, violuri, lovituri de stat, corupţia politicienilor… Pentru ei, aceste nenorociri sunt ‘’mană cerească’’, că doar normalitatea este o ‘’ ştire ’’, nu se vinde bine.
Îi văd pe unii ziarişti abia abţinându-se să nu izbucnească în hohote de  râs spunându-ne că în 2014 ne aşteaptă un an tare greu…Greu pentru cine( !?)…nu se precizeaza, că doar se ştie… Nu !?
Ziariştii aceştia, care le ştiu pe toate, care ne fac capul mare…analişti, formatori, psihologi, absolvenţi de şcoli politice, n-au auzit de meritocraţie ? Sau nici meritocraţia…nu vinde bine !? Se poate să fie aşa( ?!) atâta timp cât meritocraţia susţine şi promovează… ’’normalitatea’’…

Reclame
Acest articol a fost publicat în Meritocraţia și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s