Revolutia socio-politica…second-hand.

Soarta tuturor revoluţilor sociale este de a deveni contra-revoluţii. Contra-revoluţia este produsul second-hand al revoluţiei deoarece trebuie mai întâi o revoluţie interioară prin care este schimbat omul, nu sistemul care reprezintă în fond omul. Structura individului odată schimbată, sistemul o urmează. Sistemele, ca cel politic de astăzi, reprezintă trecutul, un trecut egoist, încărcat cu ura, resentimente, gelozie, invidie, trecut generator de violenţă, inechităţi sociale profunde, suferinţă, distrugerea mediului, haos. Vedem că aşa nu se mai poate, că acest mod de comportament este împotriva firii, împotriva raţiunii de a evolua. Individualismul, egoismul, preamărirea propriei persoane, capturarea puterii dominatoare, achizivitatea, polarizarea excesivă a lumii între tot mai bogaţi şi tot mai săraci, sunt contraproductive, însăşi pentru cei care le promovează. În orice clipă, acest dezechilibru social se poate rupe şi degenera, cu consecinţe impredictibile.
Cum în anii 90’ societatea era năpădită de inerţii comuniste, cum s-a distrus simţul valorii şi al dreptăţii, sentimentul unitatii şi al credinţei în forţele proprii, pe cale de consecinţă puterea a fost preluată de oameni care s-au dovedit mai periculoşi chiar decât cei dinainte. ‘’ Revoluţionarii ‘’ în frunte cu Iliescu au reprezentat o creaţie, un produs al trecutului  care a venit cu greşelile lui cu tot, cu dictatuta clasei politice care au înlocuit dictatura ceauşistă. Acum, dictatorii cei noi, vor face tot posibilul să împiedice ca o altă revoluţie să-i dea jos de la putere.
Din fericire TRĂIM…murim şi noile generaţii care ne urmează au şansa de a schimba lumea, nu la suprafaţă, nu înlocuind un rău cu alt rău, o dictatură cu altă dictatură.
O revoluţie politică este sortită aceluiaş eşec ca şi până acum. Revoluţia durabilă, structurală, în faţa căreia orice forţă, oricât de brutală ar fi ea, este incapabilă să se opună, este REVOLUŢIA INTERIOARĂ. Când vom realiza că puterea nu are scopul de a fura, de a trăda, de a minţii, de a ne îmbogăţii, că puterea trebuie dată celor mai capabili pentru a fi pusă în slujba tuturor, atunci sistemul actual se va prăbuşi aproape de la sine. Dar dacă vedem ce se intampla, rapiditatea cu care sistemul se auto-prăbuşeşte prin pierderea însăşi a auto-controlului, prin răsturnarea însăşi a conceptului de stat, devenit mafiot, România fiind condusă de către centre de putere aflate în război intestin, realizăm că această trezire, această revoluţie interioară este în plină desfăşurare ajutata de implozia sistemului cu picioare de lut. Când vezi cum bogăţiile ţării sunt negociate pe taraba bunului plac de o clica de politicieni, când vezi cum pe zi ce trece se pun noi şi noi biruri pe munca cetăţenilor, când vezi cum ţara este scoasă la mezat, nu se poate să nu realizezi , acolo în interior, nevoia unei atitudini spirituale de refuz. De refuz de a le mai face jocurile acestor dictatori, de a le mai gira trădările. Realizăm, că în orice rău…este şi un bine…bine de la care ELIBERAREA ROMÂNIEI va deveni o certitudine, fără nevoia revoluţilor violente, care înlocuiesc dictaturile. Revolutia second-hand va fi inlocuită de o revoluţie spirituală  de ‘’primă mană’’, iar pentru aceasta, MERITOCRAŢIA  reprezintă pasul decisiv.

Reclame
Acest articol a fost publicat în Politikie, România şi drobul de sare și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s